Κοινωνία Σημαντικότερα

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας τα Λύκεια θα παραλάβουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες το πρωί της Παρασκευής, ώστε οι βαθμοί να αναρτηθούν μέχρι το μεσημέρι σε όλα τα σχολεία καθώς και στον ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα τόσο στα σχολεία όσο και στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας χρησιμοποιώντας των κωδικό τους. Ταυτόχρονα οι μαθητές θα μπορούν να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τα μόριά τους στην ίδια σελίδα του υπουργείου. Αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον υπολογισμό της πορείας των βάσεων κατά τη φετινή χρονιά. Από την Παρασκευή και μετά οι υποψήφιοι (αφού ανακοινωθούν και οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα) θα μπουν στη διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, στο χρονικό διάστημα που θα ορίσει το υπουργείο.

Μέχρι τότε θα έχουν το περιθώριο να εξετάσουν πάρα πολύ σοβαρά τις σχολές που θα επιλέξουν, καθώς πρόκειται για μια απόφαση που θα καθορίσει -σε κάποιο βαθμό- και το μέλλον τους.

Καλό θα ήταν λοιπόν τις επόμενες μέρες τα παιδιά να ασχοληθούν με τις σχολές στις οποίες θα ήθελαν να σπουδάσουν, κάνοντας μια εμπεριστατωμένη έρευνα για το περιεχόμενο των σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

CLIMATTICA: Νέο Δίκτυο Δήμων και Περιφερειών για την Κλιματική Αλλαγή

Κόντρα Διοίκησης Δήμου Μεγαρέων-Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας;

Καθαρό το νερό