Κοινωνία Σημαντικότερα

Εντυπωσιακό φέτος το φαινόμενο της άμπωτης

Υποχώρησαν τα νερά και στην παραλία Βαρέας Μεγάρων
“Κάθε χρόνο αρχές Μάρτη εμφανιζεται και στην περιοχή μας το φαινόμενο της άμπωτης. Η θάλασσα μέσα από το λιμανάκι “αδειάζει” και αποσύρεται ,όπως το ίδιο συμβαίνει και σε όλη την παραλία μας . Η αλλαγή στην εικόνα της θάλασσας και της ακτής κατά την άμπτωτη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή” αναφέρουν και σε ανάρτηση τους τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βαρέας Μεγάρων “Ο Άγιος Νικόλαος”. 

Από τον Θερμαϊκό Κόλπο μέχρι και το Καβούρι στην Αττική, καταγράφηκαν πρωτόγνωρες εικόνες. Στα παράλια της Βόρειας Κρήτης η θάλασσα υποχώρησε ως και κατά 10 μέτρα, αποκαλύπτοντας τον πυθμένα και πετρώδεις πλάκες. Πρόκειται για το φαινόμενο της άμπωτης, που κάποιες φορές είναι πιο έντονο – και δεν είναι ούτε προοιωνίζεται – κάτι επικίνδυνο, επισημαίνουν επιστήμονες.

Το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο με την υποχώρηση της στάθμης της θάλασσας στην ακτογραμμή του Ηρακλείου έκανε το γύρο του Διαδικτύου και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να το συνδέσουν με την οργή του Εγκέλαδου και το σεισμό της Θεσσαλίας. “Ουδεμία σχέση” υπάρχει, διαβεβαιώνει ο γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, όπως και ο Άκης Τσελέντης απέδωσε το φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή που συνοδεύει και

Το φαινόμενο καταγράφεται στην Ανατολική Μεσόγειο και φαίνεται πως οι καλές καιρικές συνθήκες έκαναν πιο αισθητή την εξέλιξή του.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, σε περίπου 10 μέρες το φαινόμενο θα κάνει τον κύκλο του και τα νερά θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση περιμένοντας και πάλι το πέρασμα του χρόνου και την ευθυγράμμιση των πλανητών για να το επαναλάβουν.

#pressgreece
#ΑΤΤΙΚΗ
#ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας

Ευθύνες και ανάγκες μετά τις πυρκαγιές στην Κινέτα

Διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε ο Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος