Πολιτισμός Σημαντικότερα

“Ένας κόκορας στην πόλη”: Κωμωδία από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων 

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την κωμωδία: «Ένας κόκορας στην πόλη».

Η θεατρική παράσταση θα λάβει χώρα  το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 και ώρα 8:30 μ.μ,  στο θερινό θεατράκι στο άλσος Θεόγνιδος (πευκάκια).   

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τσιριγώτη.  Βοηθός σκηνοθεσίας είναι η Παναγιώτα Εξαπηχίδου.  Υπεύθυνη για τις χορογραφίες είναι η Κλεοπάτρα Σκαλιαράκη.

Πρωταγωνιστούν οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου. Χαρακτηριστικά, ο Αναστάσης Μεϊντάνης μας ανέφερε ότι “αισθανόμαστε πολύ πιο ελεύθεροι και κάνουμε αυτό που μας αρέσει μετά από ένα χρόνο” ενώ “κάποιοι μαθητές του σχολείου ετοιμάζουμε και επόμενη παράσταση με θέμα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821”.

Το σενάριο του “Κόκορα στην πόλη” είναι βασισμένο σε μια απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία γεμάτη ανατροπές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Όλα ξεκινούν με έναν κόκορα που κάποιος (άραγε ποιός;) αφήνει στον ελεύθερο χώρο της διπλανής πολυκατοικίας από εκείνη του ήρωα και που κάθε βράδυ 3-4 η ώρα χαλάει τον κόσμο από το λάλημα και τον ξυπνάει. Ο ήρωας του έργου λοιπόν πάνω στην απελπισία του και βλέποντας πως οι αρμόδιες αρχές  και οι νόμιμες διαδικασίες δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά του, θα κάνει το μοιραίο λάθος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Τότε είναι που θα βρεθεί μπλεγμένος στον ιστό μιας πρωτοφανούς κατάστασης στην οποία θα νιώθει πως διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Και όλα αυτά για ένα κοκόρι….

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου μας με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνει ότι παρά την πολύμηνη καραντίνα και ενάντια σε όλες τις προβλέψεις και τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας κατάφερε και φέτος να ετοιμάσει θεατρική παράσταση, συνεχίζοντας μία παράδοση που από ότι φαίνεται κανένας κορωνοϊός δεν μπορεί να σκιάξει.

Οι πρόβες ξεκίνησαν διαδικτυακά (με απίστευτες δυσκολίες) όσο τα σχολεία ήταν κλειστά  και συνεχίστηκαν δια ζώσης με το άνοιγμά τους.  Η επιλογή της κωμωδίας ως είδος ήταν μονόδρομος, για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας και να ξορκίσουμε τη δυστοπία την οποία βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Εξάλλου είναι γνωστό από τους αρχαιοτάτους χρόνους πως το γέλιο διώχνει το φόβο και εμείς αυτό το στόχο είχαμε εξαρχής.

Το φετινό μας έργο φέρει τον τίτλο «Ένας κόκορας στην πόλη». Το σενάριο είναι βασισμένο σε μια απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία την οποία έχει βιώσει ο γράφων. Θέλει να διεισδύσει στον παραλογισμό που συχνά αισθάνεται ο πολίτης στη χώρα μας ο οποίος «δι’ ασήμαντον λόγον και αφορμήν» μπορεί να βρεθεί να περιδινείται μέσα σε ένα λαβύρινθο παρεξηγήσεων και γραφειοκρατίας και να μην βλέπει διέξοδο πουθενά.

Όλα ξεκινούν με έναν κόκορα που κάποιος (άραγε ποιός;) αφήνει στον ελεύθερο χώρο της διπλανής πολυκατοικίας από εκείνη του ήρωα και που κάθε βράδυ 3-4 η ώρα χαλάει τον κόσμο από το λάλημα και τον ξυπνάει. Ο ήρωας του έργου λοιπόν πάνω στην απελπισία του και βλέποντας πως οι αρμόδιες αρχές  και οι νόμιμες διαδικασίες δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά του, θα κάνει το μοιραίο λάθος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Τότε είναι που θα βρεθεί μπλεγμένος στον ιστό μιας πρωτοφανούς κατάστασης στην οποία θα νιώθει πως διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Και όλα αυτά για ένα κοκόρι…. Φυσικά, εννοείται πως δεν πρόκειται να σας πούμε άλλα και να κάνουμε spoiler. Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε παρακολουθώντας την παράσταση. Και για όσους τύχει εκείνη την ώρα να σκεφτούν πως «αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά» έχουμε να τους πούμε πως, σύμφωνοι, αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι η τέχνη να μιμείται τη ζωή, κάποιες όμως φορές όπως στην περίπτωση αυτή, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγία Σοφία: Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησίες της χώρας

Νέες Διοικήσεις ΔΗΚΕΔΗΜΕ-Ηροδώρου αποφασίζονται την Τρίτη

Καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Θριασίου για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Aleka Stamatiadi