Πολιτική Σημαντικότερα

Γ. Κώτσηρας: «Διασφαλίζεται συνολικά η περιβαλλοντική προστασία»

 

 

 

 

Ο Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας σε δήλωσή του στην Ε ανέφερε ότι: «Ψηφίστηκε, κατόπιν επεξεργασίας από την αρμόδια επιτροπή, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Στα ζητήματα των οικιστικών πυκνώσεων και των δασικών χαρτών επιχειρείται να ξεπεραστούν ατέλειες και δυσκαμψίες της υφιστάμενης νομοθεσίας. Μπαίνει τέλος στις διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους ερμηνείες ορισμένων υπηρεσιών του δημοσίου ως προς το χαρακτήρα διαφόρων εκτάσεων και περιορίζεται, έτσι, η ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Συνολικά, διασφαλίζεται η περιβαλλοντική προστασία, μιας και για κάθε επιμέρους μελέτη και διαχειριστικό σχέδιο αποτελεί προϋπόθεση η έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έχει εγνωσμένη περιβαλλοντική ευαισθησία, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει πρόβλεψη για έκδοση προεδρικών διαταγμάτων.

Έτσι, με την υποχρεωτική έγκριση των Προεδρικών Διαταγμάτων (αφού φυσικά αυτά επεξεργαστούν αρμοδίως) από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δημιουργείται ένα συνολικό πλαίσιο προστασίας, ώστε να αποφεύγονται οι αυθαιρεσίες τις διοίκησης και να χαρακτηρίζονται οι σχετικές διαδικασίες από απόλυτη διαφάνεια.

Είναι αυτονόητο πως είμαι σε κάθε περίπτωση παρών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ήδη επιβαρυμένης περιβαλλοντικά Δυτικής Αττικής και τη συνολική ευημερία των πολιτών της.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαχρονικά στην πολιτική του πορεία έχει επιδείξει αυξημένη και αποδεδειγμένη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Γεωργακής: “Από το visitmegara.com στο pamemegara.gr”

Aleka Stamatiadi

“Πόλεις ενός κατώτερου Θεού”

Μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων για την Εθνική Επέτειο