ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Ένα κόμικ για την προστασία των ζώων από τους μαθητές Ε’2 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

Ό, τι δεν μπορούμε να καταλάβουμε οι “μεγάλοι”, το “ζωγραφίζουν” τα παιδιά και με τα πιο έντονα χρώματα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄2 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κατερίνα Γαλάνη, δημιούργησαν το πολύ όμορφο κόμικ (στη φωτογραφία παρακάτω) με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τα ζώα και την υιοθεσία αδέσποτων, το οποίο μάλιστα συνδύασαν και με τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

“Είναι άξια συγχαρητηρίων τα παιδιά μας που πραγματεύτηκαν με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και “πέρασαν” τα μηνύματά τους, μηνύματα που άπτονται με τη φροντίδα των ζώων και την εξάλειψη της εκμετάλλευσής τους. Ας ακολουθήσουμε κι εμείς τα μηνύματά τους για έναν κόσμο καλύτερο για όλους!!!” γράφουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτική στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Το κόμικ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, στην ενότητα: “Τα ζώα που ζουν κοντά μας“. Όπως μας εξήγησε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Γαλάνη, “Με αφορμή αυτό μιλήσαμε για τα κατοικίδια, αν αποτελούν συντροφιά ή ζουν αιχμάλωτα κοντά μας. Έτσι κάναμε ένα ντιμπέιτ στην τάξη και η μία ομάδα υποστήριξε ότι τα κατοικίδια αποτελούν συντροφιά για τον ανθρωπο, η άλλη ότι τα κατοικίδια είναι αιχμάλωτα κοντά μας και η τρίτη ότι είναι ζώα συντροφιάς, αλλά πρέπει να ζουν ελεύθερα σε κήπο. Φυσικά όπως σε κάθε ντιμπέιτ είχαμε δημοσιογράφους. Με τις κατάλληλες ερωτήσεις καταλήξαμε στα συμπεράσματα που βλέπουμε και τα κάναμε κομικ, ότι δηλαδή αξίζει να έχουμε κατοικίδια και πόσο μάλλον αν υιοθετήσουμε ένα αδεσποτάκι και σώσουμε μια ζωή”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιπαραθέσεις προ ημερησίας & επί προσωπικού

Εθελοντική ομάδα «Κούρος»: Ανοιχτή πρόσκληση για ένταξη στις εθελοντικές δράσεις

Μήνυμα του δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, από το Θριάσιο νοσοκομείο