Πολιτική Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

Κλεάνθης Βαρελάς: «Μεγάλη συμμαχία για να μπει ο Δήμος Μεγαρέων σε αναπτυξιακή τροχιά»

«Ενότητα θέλω να υπάρχει στον χώρο μας, στον κεντροδεξιό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ενωμένοι τον Δήμο Μεγαρέων» τονίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς, με τον οποίο συνομιλήσαμε τόσο για τα πολιτικά πράγματα στον Δήμο Μεγαρέων, όσο και για όσα αφορούν το Θριάσιο Νοσοκομείο όπου είναι αναπληρωτής Διοικητής, στην συνέντευξη που ακολουθεί.

  • Είχατε προβεί σε μια ανοιχτή πρόσκληση-πρόταση σε άλλους συνδυασμούς και πολιτικά πρόσωπα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, όπως και μέσα από συνέντευξή σας, τον Οκτώβριο του 2022, για συνένωση δυνάμεων. Πώς προχώρησε αυτή η πρωτοβουλία σας;

–       Σε προηγούμενη συνέντευξη στην έγκριτη εφημερίδα σας, είχα δηλώσει ότι επιθυμώ να έρθω σε επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να συνεργαστούμε για το καλό του Δήμου Μεγαρέων.

Δεδομένου ότι έχουμε έναν δημοτικό συνδυασμό, όπου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έθεσα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κοινά της πόλης το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάθε τρόπο, είτε να ακολουθήσουν τον συνδυασμό και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να βρούμε κοινό τόπο έτσι ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα δώσει την δυνατότητα να προχωρήσει ο Δήμος Μεγαρέων σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Πράγματι όλο το διάστημα αυτό  ότι έγινε ένας μεγάλος κύκλος συναντήσεων και ουσιαστικών συζητήσεων με  ικανούς ανθρώπους  που ενδιαφέρονται για τα κοινά του τόπου. του δήμου μας.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση που έγινε από εμένα  μέσα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μέσα από την εφημερίδα σας τον περασμένο Οκτώβριο βρήκε την ανταπόκριση που περίμενα  και είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό. Θεωρώ λοιπόν ότι η συμπόρευση και συνένωση υγιών δυνάμεων είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει και είναι κάτι που το ζητάει και η πλειονότητά των συμπολιτών μας.

–       Είστε αισιόδοξος ότι αυτές οι συζητήσεις και η συνεργασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα για την διεκδίκηση του Δήμου Μεγαρέων;

–       Η πρόταση αυτή είναι μονόδρομος για να υπάρξει μία διαφορετική πορεία του δήμου μας. Και αυτό γιατί βλέπουμε μια στασιμότητα για να μην πω ότι υπάρχει οπισθοδρόμηση, ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία.

Εμείς ως συνδυασμός  συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο  και καταθέτουμε πάντα τις προτάσεις μας ασκώντας  την κριτική μας  στα θέματα που θεωρούμε ότι πρέπει να το κάνουμε και  πορευόμαστε ενωμένοι και πάντα με συνέπεια στις ιδρυτικές αρχές του συνδυασμού μας και στις αξίες μας. Ζητούμε την συνεργασία με κάθε πρόσωπο και με κάθε ομάδα προσώπων  που ενδιαφέρονται  να προσφέρουν  στον τόπο μας και είμαστε διατεθειμένοι χωρίς εγωισμούς και παρωπίδες να συνεργαστούμε και να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που  είναι η αλλαγή διοίκησής για τον δήμο Μεγαρέων.

Υπάρχουν πάρα πολλές συζητήσεις με άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κοινή  προσπάθεια που έχουμε προτείνει εδώ και καιρό.

Σε κάθε περίπτωση στόχος να υπάρξει συσπείρωση και όχι διάσπαση όπως στις προηγούμενες εκλογές, που με τον τρόπο αυτό δόθηκε δυνατότητα σε μια διοίκηση χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα,  να συνεχίσει να είναι διοίκηση.

Οι συζητήσεις έχουν γίνει με πρόσωπα που είναι γνωστά και συγκεκριμένα με τον κ. Κουμπέτσο, τον κ. Ρήγα, τον κ. Κορώση, τον κ. Μακρυγιάννη, κ. Πιλίλη, τον κ. Μαρινάκη, και τον κ. Κοσμόπουλο.

–       Στην εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ήσασταν αρκετά πρόσωπα του αυτοδιοικητικού χώρου. Εσείς αφιερώσατε το κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον πρώην Δήμαρχο Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη. Για ποιο λόγο προχωρήσατε σε αυτή τη συμβολική κίνηση, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήσασταν αντίπαλοι;

–       Η κίνηση αυτή είναι συμβολική και πολύ ουσιαστική. Ο λόγος που αφιέρωσα το κομμάτι της πίτας στον κ. Μαρινάκη είναι πρώτον, γιατί αφιέρωσα το κομμάτι στους υγειονομικούς που πάλεψαν πολύ και έντονα αυτόν τον καιρό στη διάρκεια της πανδημίας και, ως γιατρός, παρέλαβε το κομμάτι, αλλά και στα πλαίσια της ενότητας που θέλω να υπάρχει στον χώρο μας, στον κεντροδεξιό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ενωμένοι τον Δήμο Μεγαρέων. Συγκεκριμένα ανέφερα ότι πρέπει να αφήσουμε μακριά αυτά που μας χωρίζουν και να ενισχύσουμε αυτά που μας ενώνουν.

–       Είστε υπέρ της ανανέωσης ή υπέρ της εμπειρίας; Γιατί στις συζητήσεις που λέτε ότι γίνονται υπάρχουν και νέοι και πιο έμπειροι υποψηφίοι.

–       Πάντα έλεγα ότι δεν πρέπει να λέμε ποιος θα κατέβει για δήμαρχος, αλλά ποιος είναι ο πιο ικανός να διοικήσει. Αυτό, λοιπόν, όλοι μαζί –και πολλοί άλλοι που θα συμπεριληφθούν στις συζητήσεις- θα αποφασίσουμε ποιος μπορεί να πάει μπροστά τα Μέγαρα, την Νέα Πέραμο, όλο τον Δήμο.

Πιστεύω ότι υπάρχει μια απόλυτη αδιαφορία για το μέλλον του δήμου από την παρούσα δημοτική διοίκηση. Πριν λίγες ημέρες έκανα μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για την εγκατάλειψη κοινόχρηστων χώρων και την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν αυτοί. Είναι μια καθημερινότητα η οποία πλέον είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για όλους τους συμπολίτες μου.

Μπορούμε να δούμε σε κάθε μεριά της περιοχής μας πράγματα τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους ενώ  θα μπορούσαν να είναι βελτιωμένα και να κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη. Εάν δούμε πόσες φορές τα χρόνια της διοίκησης του κ. Σταμούλη έχει έρθει ο δήμος σε άμυνα αντί να έρθει σε αναπτυξιακή τροχιά θα καταλάβουμε πόσο πίσω μας έχει φέρει αυτό.

Έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις ζητήματα που μας έχουν φέρει σε δεινή θέση και δεν θα κουραστώ να τα αναφέρω ξανά και αυτά είναι η μηδενική τουριστική προβολή του τόπου, η εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου, η επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών, ο κίνδυνος τοποθέτησης ανεμογεννητριών, η διέλευση του αγωγού υπερύψηλής τάσης μέσα από κατοικημένες περιοχές και πολλά ακόμα τα οποία δεν απαριθμούνται. Σαν να μην φτάνουν αυτά υπάρχουν ζητήματα τα οποία ζημιώνουν τον δήμο μας με πολλά εκατομμύρια ευρώ εδώ και πολλά χρόνια και ενώ έχουν παρθεί αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν εφαρμόζονται, όπως παράδειγμα η μεταβίβαση της ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ (που εμείς είμαστε αρνητικοί γιατί έχουμε άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί η δημοτική επιχείρηση και πως μπορεί να προσφέρει στον δήμο και τους κατοίκους του) που ενώ υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου από τον

Δεκέμβριο του 2021, δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της για λόγους ήσσονος  σημασίας με αποτέλεσμα ο δήμος σε ένα χρόνο να έχει δημιουργήσεις νέο χρέος απέναντι στην ΕΥΔΑΠ περίπου τα 4.000.000 ευρώ.

Είναι όλα σταματημένα και δυστυχώς και έτσι θα πάμε και μέχρι τις εκλογές.

Οι προσωπικές εξυπηρετήσεις που μπορεί να κάνουν οι διοικούντες δεν είναι έργο και δεν φέρνουν τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης. Χωρίς να έχω καμία προσωπική εμπάθεια και μιλώντας καθαρά πολιτικά θεωρώ ότι αυτή η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος πρέπει να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη από τους πολίτες του δήμου μας για αυτή την απαξίωση και εγκατάλειψη του δήμου μας.

–       Αν αναλάβετε εσείς ή κάποιος άλλος επικεφαλής της νέας μεγάλης συμμαχίας, όπως αναφέρετε, την διοίκηση του δήμου την επομένη των εκλογών, ποιο είναι το έργο που θα ξεκινήσετε να υλοποιήσετε;

–       Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου η πολεοδόμηση της περιοχής της

Βαρέας και η εφαρμογή του γενικού πολεοδομικού σχεδίου που έχει εγκριθεί θα είναι η πρώτη προτεραιότητα. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο έχουμε να περιμένουμε πολύ περισσότερα. Επίσης στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω ότι ο δήμος μας πρέπει να πάψει να είναι σε άμυνα. Χρειάζονται προτάσεις προς την κεντρική διοίκηση με αναπτυξιακή τροχιά ώστε να σταματήσει η απαξίωση της ευρύτερης περιοχής,   Από εκεί και πέρα είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία τα έχουμε αναφέρει στο πρόγραμμα μας και θα είμαι διαθέσιμος σε επόμενες συναντήσεις μας  να αναλύσω.

–       Πέραν των ενασχολήσεων σας στα πράγματα του Δήμου Μεγαρέων, είστε αναπληρωτής διοικητής του Θριασίου Νοσκομείου…

–       Το Θριάσιο νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος οργανισμός δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πάνω από 1.200 εργαζόμενους και με

περισσότερες από 400 κλίνες. Το Θριάσιο νοσοκομείο μπορώ να πω ότι είμαστε τυχεροί που το έχουμε στην περιοχή μας και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και συμπολίτες μας και άνθρωποι της γύρω περιοχής γιατί είναι ένα νοσοκομείο με υψηλές παροχές στον τομέα της υγείας με έμπειρο και ικανό προσωπικό και εξαιρετική υλικοτεχνική υποδομή.

Στο Θριάσιο νοσοκομείο, διοίκηση και προσωπικό μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, πώς θα γίνει το Θριάσιο νοσοκομείο το πρότυπο νοσοκομείο της χώρας.

Η  συνεργασία μου με τον διοικητή κ. Δημήτρη Αντωνίου είναι εξαιρετική και κάθε ημέρα θέτουμε τους στόχους ώστε να δώσουμε στον τομέα της υγείας και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα με χορηγία του μεγάλου ευεργέτη  κ. Αθανασίου Μαρτίνου ο οποίος διέθεσε το ποσό των 5.000.000 ευρώ, ανακαινίστηκαν τα χειρουργεία τα οποία λειτουργούν σε εξαιρετικές συνθήκες και αποτελούν ένα πραγματικό κόσμημα για τον τομέα της υγείας στην χώρα μας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη σε υποδομές του νοσοκομείου οι οποίες θα φτάσουν το ύψος των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

–       Για να ασχολείστε τόσο ενεργά και να έχετε πλάνα και προοπτικές για το Θριάσιο Νοσοκομείο, σημαίνει ότι βλέπετε μέλλον στην πορεία σας στην διοίκηση μονάδων υγείας;

–       Όπως έχω αποδείξει και στο παρελθόν, σε όποιο τομέα ασχολούμαι δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, έτσι και από την θέση του αναπληρωτή διοικητή του μεγάλου αυτού οργανισμού θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε συνεργασία με τον διοικητή, το διοικητικό συμβούλιο και όλους τους εργαζόμενους προς όφελος των πολιτών.

–       Βλέπετε σύντομα να έχουμε νέα για το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Μεγαρέων;

–       Οι συζητήσεις είναι συνεχείς και εντείνονται όλο και περισσότερο. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα έχουν μια κατάληξη μετά τις πρώτες  βουλευτικές εκλογές. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι κάθε ανεξάρτητη υποψηφιότητα και κάθε εγωισμός εκ μέρους των ατόμων που ενδιαφέρονται να ηγηθούν  θα δώσει πόντους στην σημερινή διοίκηση του δήμου και στον σημερινό δήμαρχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει διάσπαση κάτι στο οποίο έχει επενδύσει ο Κος Σταμούλης για να μπορέσει να επανεκλεγεί.

–       Τι μήνυμα έχετε να στείλετε στους συμπολίτες μας εν όψει εκλογικών αναμετρήσεων;

–       Ο κάθε πολίτης που πρέπει να σκεφτεί τι είναι καλό για τον τόπο του και την καλυτέρευση της ποιότητας της  ζωής του. θα πρέπει ψύχραιμα, να τεθούν ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και ψύχραιμα θα πρέπει να επιλέξει ο κάθε πολίτης τον πολιτικό, τον αυτοδιοίκητό, τον άνθρωπο, που θα μπορεί να του προσφέρει το δυνατόν περισσότερα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διανομή τροφίμων-ειδών πρώτης ανάγκης από την Κοινωνική Υπηρεσία Δ. Μεγαρέων

Προσοχή παγετός στους δρόμους

Aleka Stamatiadi

Σώοι βρέθηκαν οι συμπολίτες μας από το “Νόρμαν Ατλάντικ”