ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Ένα φαρμακείο για Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Κίνδυνος ζωής και καθημερινή ταλαιπωρία

Άλλαξε το πλαίσιο λειτουργίας και εφημεριών των φαρμακείων στον Δήμο Μεγαρέων, καθώς πλέον εφημερεύει ένα φαρμακείο και για την περιοχή των Μεγάρων και για την περιοχή της Νέας Περάμου.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει και οι αναγνώστες της Ε, η στήλη των εφημεριών των φαρμακείων έχει μείνει μισή, καθώς, ενώ ως τις αρχές του έτους περίπου, λειτουργούσαν σε εφημερία ένα φαρμακείο στα Μέγαρα και ένα στη Νέα Πέραμο, πλέον λειτουργεί μόνο ένα και για τις δύο κοινότητες. Δηλαδή, αν εφημερεύει φαρμακείο στα Μέγαρα, οι κάτοικοι της Νέας Περάμου πρέπει να πάνε στα Μέγαρα, και αν εφημερεύει φαρμακείο στη Νέα Πέραμο, πρέπει οι κάτοικοι των Μεγάρων να πάνε στη Νέα Πέραμο, ακόμα και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Δεδομένης της απόστασης των δύο περιοχών, ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία συμπολιτών, που δεν έχουν τα μέσα μετακίνησης, να πάνε να βρούν φαρμακείο κάποια χιλιόμετρα μακριά, αλλά και καθημερινή ταλαιπωρία.

Το μέτρο εφαρμόστηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων από τον Δήμαρχο Μεγαρέων Π. Μαργέτη, σε παρέμβαση που έκανε ο Γιάννης Σεβαστής τονίζοντας ότι: «Αν δεν πάρουμε μέτρα θα χαθεί μια ζωή». Δυστυχώς, όμως, δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει η απόφαση αυτή, προς όφελος και για την ασφάλεια της υγείας των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμφωνία-Συνθήκη Σένγκεν

Γρ. Σταμούλης: “Νέο ΓΠΣ: Δύσκολο αγώνας-μεγάλη η νίκη”

“Οι Όμορφες Πόλεις θα υπηρετήσουν την εντολή που πήραν”