Πολιτική

Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός της ΠΑΘΕ με 1,8 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

 

Ενώ ο Δήμος Μεγαρέων επιμένει σε μια κοστοβόρα μακροχρόνια διαδικασία με το έργο των “led”…

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), αρμοδιότητας της Περιφέρειας δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της αναδόχου εταιρείας. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.8 εκ. ευρώ θα ξεκινήσουν άμεσα και έχουν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια. Ειδικότερα προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών βελτίωσης, επέκτασης και συντήρησης των εγκαταστάσεων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, βάση της σχετικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας, με στόχο την αποτελεσματικότερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

 

«Επενδύουμε έμπρακτα στην ασφάλεια των πολιτών με παρεμβάσεις υψηλών προδιαγραφών και πολλών εκατομμυρίων ευρώ που στόχο έχουν ένα ποιοτικότερο, λειτουργικότερο και πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο, αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Ξεκινάμε άμεσα τα έργα αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του ΠΑΘΕ, ενώ παράλληλα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγραμμίσεων και τοποθέτησης πινακίδων σε βασικές οδικές αρτηρίες, αρμοδιότητάς μας, μέσα από ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους άνω των 10 εκ. ευρώ.

Για εμάς η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας. Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη ασφάλεια των πολιτών θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς τις εργασίες σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, έχοντας ως κεντρικό ζητούμενο ένα οδικό δίκτυο, που δε θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

 

Σε τι φάση είναι ακόμα το πολυσυζητημένο έργο της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με led στον Δήμο Μεγαρέων;

 

Ενώ εξελίσσονται τα έργα εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού από την Περιφέρεια Αττικής όπως και από άλλους Δήμους όπως τον Δήμο Φυλής, όπου και εκεί η Περιφέρεια ολοκλήρωσε το έργο αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής, ο Δήμος Μεγαρέων έχει υπό εξέλιξη ακόμα τη μελέτη για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με led.

Όπως είχε συζητηθεί από την διοίκηση του δήμου Μεγαρέων, χρειάζεται πρώτα ειδικός σύμβουλος που θα πραγματοποιήσει μελέτη για να αποφανθεί για τον προϋπολογισμό και πόσα φωτιστικά χρειάζονται και στη συνέχεια να γίνουν οι διαδικασίες για ένα έργο, μάλλον φαραωνικό, που είχε συζητηθεί ότι η δαπάνη του ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Για την εκτέλεση του έργου είχαν ζητήσει να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Πομώνης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όμως δεν υπάρχουν νεότερα για την πορεία του έργου εδώ και μήνες.

Το ερώτημα που επανέρχεται είναι γιατί επιμένει ο Δήμος Μεγαρέων σε μια κοστοβόρα και μακροχρόνια διαδικασία ενώ οι δρόμοι του δήμου δεν έχουν φώτα ούτε για ασφάλεια…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η στήριξη της νέας γενιάς είναι θέμα επιβίωσης για την χώρα μας

Aleka Stamatiadi

Β. Οικονόμου: «Παρών στον αγώνα» με την ΝΔ

«Πέρασε» η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το καλώδιο στην Πάχη