Δημοτικό ΣυμβούλιοΣημαντικότερα

Με εντάσεις η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων

ρεπορτάζ: Μάριος Ρεντίφης

Επίσημη πρώτη για το νεοσύστατο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρώτο θέμα τις δημαιρεσίες για το Προεδρείο, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων εκλέχθηκε με 24 ψήφους ο οφθαλμίατρος πρώην Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καράμπελας.

Αντιπρόεδρος, από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης, του Γ. Μαρινάκη, εκλέχθηκε ο ιατρός Αναστάσιος Καλλιάς με 22 ψήφους και γραμματέας από το συνδυασμό του Κλ. Βαρελά ο Μελέτης Λέλης με 16 ψήφους.

Από τους πρώτους που συνεχάρη τον κ. Καράμπελα για την εκλογή του ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιώργος Μιχάλαρος, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση. Σε διπλανή θέση βρέθηκε και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Δρυμούσης, που συνεχίζει να στηρίζει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γρ. Σταμούλης: “Μας ενώνει το συμφέρον του τόπου”

Τις ευχές του για τη νέα δημοτική περίοδο έδωσε ο Δήμαρχος στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, δίνοντας ένα μήνυμα συνεργασίας μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης: «Καλωσορίζω όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ιδιαίτερα τους νεοεκλεγέντες. Να ευχηθώ σε όλους υγεία δύναμη και κουράγιο και να επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Πολλά τα προβλήματα αλλά με πολιτικό λόγο και σωστή αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων μπορούμε από κοινού να βρούμε λύσεις για το καλό του Δήμου και των πολιτών. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Μας ενώνει το συμφέρον του τόπου και με γνώμονα αυτό θα βρίσκουμε πάντα κοινό τόπο και θα προχωράμε. Καλή θητεία».

Ένταση με το… «καλησπέρα»

Με εντάσεις ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων.
Αιτία ήταν η πρόταση από πλευράς Δημάρχου του κ. Μελέτης Λέλης για Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την άρνηση του επικεφαλής του “Τώρα” κ. Γιώργου Μπερδελή να προτείνει υποψήφιο από το συνδυασμό του.
Η κίνηση αυτή έφερε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Γιάννη Μαρινάκη, ο οποίος σε έντονο ύφος τόνισε ότι: «Δεν συμφωνώ με αυτά που γίνονται», ενώ αρκετές ήταν οι αντιδράσεις και άλλων συμβούλων της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγω για παράβλεψη των κανονισμών.
Ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα στην αίθουσα, με τον Διευθυντή κ. Σύρο να διαβάσει αναλυτικά τον κανονισμό και το σώμα να προχωρά σε ψηφοφορία τελικά για τους υποψήφιους της θέσης του Γραμματέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επικίνδυνες σφαίρες από το Βλυχό Μεγάρων: Συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Μαργέτη

Aleka Stamatiadi

Rapid test από τον ΕΟΔΥ στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας

Συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων