Σημαντικότερα

Υπερφόρτωση λόγω πανδημίας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων

90 ραντεβού εμβολιασμών την ημέρα

Εμβολιασμοί Σαββατοκύριακα και Γιορτές

Έκκληση της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ελλάδασ Καρανάσιου για εμβολιασμό πολιτών όλων των ηλικιών όπως και παιδιών: «Θέλουμε γιατρούς, έχουμε εξαντληθεί»

Εξαιρετικά κρίσιμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση της πανδημίας στον Δήμο Μεγαρέων και το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί πολύ μεγάλο όγκο εργασίας, διενεργώντας παράλληλα και εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού καθώς και rapid tests σε μαθητές σχολείων της περιοχής μας.

Τα ραντεβού εμβολιασμών αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες, εν όψει νέων μέτρων αλλά και εορτών. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων γίνονται εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer (για 1η, 2η και 3η ή επαναληπτική-booster δόση) καθώς και κατ’ οίκον με το εμβόλιο της Johnson, από κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.

Όπως μας ανέφερε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, κ. Έλλας Καρανάσιου, τα ραντεβού για αυτές και τις επόμενες ημέρες έχουν κλείσει από συμπολίτες και γίνονται περίπου 88-90 εμβολιασμοί την ημέρα, καθημερινά από τις 8 π.μ. ως τις 3 μ.μ.

Επιπλέον, εμβολιασμοί θα γίνονται και τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις γιορτές των Χριστουγέννων, όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, πλην 25-26 Δεκεμβρίου 2021. Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 θα γίνουν κανονικά τα ραντεβού εμβολιασμώ.

«Υπάρχει προθυμία για ραντεβού, έχουμε ανοίξει εμβολιαστική γραμμή, αλλά θα ήθελα να απευθύνω έκκληση και προτροπή να εμβολιασθούν τα παιδιά από 5 ετών καθώς υπάρχουν πολλά κρούσματα σε σχολεία», από τα οποία σχολεία το Κέντρο Υγείας δέχεται και πραγματοποιεί δωρεάν rapid tests σε μαθητές που έχουν έρθει σε επαφή με θετικούς συμμαθητές τους.

Κατά συνέπεια, το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, που ήδη αντιμετώπιζε και προ της κρίσης της πανδημίας, σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, έχει επιβαρυνθεί με τεστ και εμβόλια λόγω πανδημίας: «Θέλουμε γιατρούς, έχουμε εξαντληθεί. Παλεύω καθημερινά και παλεύω να βρω γιατρούς. Καθημερινά χρειάζεται ένας γιατρός στα τεστ και ένας γιατρός στα εμβόλια-εκτός από τις υπάρχουσες ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Συνεισφέρει και το 2ο Κέντρο Υγείας Μεγάρων αλλά οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες γιατί ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος» τονίζει η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων Ελλάς Καρανάσιου, υπενθυμίζοντας ότι οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην ειδική πλατφόρμα emvolio.gov.gr και στο φαρμακείο της γειτονιάς τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στο Βουρκάρι

Γ. Μαρινάκης για ΧΥΤΥ: “Είστε συνένοχοι”

Προτάσεις στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Περάμου

Aleka Stamatiadi