Κοινωνία

Βράβευση 8 μαθητών της Εικαστικής Σχολής Τεχνών της ΠΕΠΤ Μεγάρων για την ημέρα της Ευρώπης 2024 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή επιτροπή και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος βράβευσαν τους μαθητές άνω των 14 Ετών που συμμετείχαν σε πανελλήνια και παγκόσμια προγράμματα διαγωνισμών Ζωγραφικής και είχαν διακριθεί μέσα από αυτά.

H Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ελληνικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργάνωσαν  εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, για την Ημέρα της Ευρώπης την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στην Αθήνα, στο Anassa City Events,.

Η  Ημέρα της Ευρώπης είναι φέτος αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες είχαν  την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ευρωπαϊκών οργανισμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, όπως η ENISA (Oργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια), σε περίπτερα πρεσβειών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), κρατικών φορέων νεολαίας, κέντρων Europe DIRECT και ΜΚΟ και να παρευρεθούν στην εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων έργων στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Πάνω απ’ των Άστρων τη Σκηνή, οι έφηβοι ζωγραφίζουν τη Δημοκρατία» της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Οχτώ μαθητές της Σχολής ΠΕΠΤ Μεγάρων παρευρέθηκαν και έλαβαν τιμητική διάκριση από την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό Ζωγραφικής για την ημέρα της Ευρώπης 2024.

Αμπατζιαν Ντιάνα

Κουλουκας Γιώργος

Κυριακουλέα Κατερίνα

Κυριακουλέα Αναστασια

Μπιμπα Καλλιόπη

Μπέη Αμαλία

Μπεθάνη Πόπη

Φανη Βασιλική

Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές μου προσωπικά τον καθένα ξεχωριστά και να τους υπενθυμίσω ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσω του καλλιτεχνικού τους ταξιδιού μαθαίνουν την χαρά της Εξερεύνησης και της ικανοποίησης.

Και αυτό είναι που αξίζει περισσότερο και από το αποτέλεσμα.

Αναστασία Αντωνίου

Εικαστικός Δασκάλα

Υπεύθυνη Σχολής ΠΕΠΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

Aleka Stamatiadi

“Εφυγε” ο Δρ. Στέλιος Γκίνης

Aleka Stamatiadi

Διαδικτυακή ημερίδα για τους δασικούς χάρτες με ομιλητές στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Μεγαρέων