WebTV Αθλητισμός Σημαντικότερα

Βίντεο: 1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ.

Με θετικές εντυπώσεις από το σύνολο των 200 δρομέων που έτρεξαν, διοργανώθηκε ο 1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ. την περασμένη Κυριακή.

Τόσο ο χειμωνιάτικος καιρός όσο και η διαδρομή και η διοργάνωση από τους δρομείς «Όρσιππος» Μεγάρων και τη συμβολή του Δήμου συνέβαλαν στην «εντυπωσιακή πρεμιέρα» για τον αγώνα υπεραποστάσεων. Αφετηρία και τερματισμός η πλατεία Λιτάρα που έγινε χώρος χαράς και συγκίνησης για τους δρομείς που τερμάτισαν. Ο αγώνας ξεκίνησε ως ιδέα προς τιμή του Βύζαντα σπουδαίου αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλης Βυζάντιο και άλλων πόλεων στη Μεσόγειο θάλασσα (π.χ. Υβλαία Μέγαρα στη Σικελία) διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία «1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων» με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Λυτάρα.Ο 1ος «Βυζαντινός Αγώνας» είναι ένας αγώνας δρόμου 50 χιλιομέτρων που διασχίζει όλες τις ομορφιές της Μεγαρίδος με προορισμό όχι μόνο τον τερματισμό και τις υψηλές επιδόσεις των δρομέων αλλά και την προβολή και ανάδειξη των τοπίων της περιοχής μας. Στην παρθενική διοργάνωση, συμμετείχαν 201 αθλητές και τερμάτισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την διοργάνωση.

Πρώτος τερμάτισε ο Ιταλός Marco Bonfiglio.  Έτρεξαν ακόμα αρκετοί δρομείς από το εξωτερικό που ήρθαν ειδικά για τον 1ο Βυζαντινό Αγώνα αλλά και οι συμπολίτες μας: Παναγιώτης Μικρόγιαννακης, Μελέτης Κούρσος, Γιώργος Χατζής, Αναστάσιος Μακρίδης. Angelo van Poyer. Παναγιώτης Σταμπόλας. Ασημίνα Βαρελά. Βασίλης Ζειμπέογλου. Λάκης Οικονομόπουλος, Γιάννης Μιχάλαρος.

Παρόντες και συντονιστές της διοργάνωσης οι συμπολίτες μας δρομείς του «Ορσίππου» Δημήτρης Βόρδος και Παναγιώτης Μαργέτης, υπό την αιγίδα του «Ηρόδωρου» με παρόντα τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Σταμούλη και τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη, ο οποίος σχετικά δήλωσε: «Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, διεξήχθη στην πόλη τωνΜεγάρων (δρόμος Χανίου – Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού – Αλεποχώρι – δρόμος Αλεποχωρίου – Μέγαρα – Πλατεία Λυτάρα) ο 1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων, με μεγάλη συμμετοχή Αθλητών από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο Αγώνας αυτός σημείωσε τεράστια επιτυχία και η όλη διοργάνωση ήταν άψογη. Είναι Τιμή για τα Μέγαρα και για την σπουδαία μορφή του Βύζαντος αλλά και για τον Δήμο Μεγαρέων και όλους όσους εργάστηκαν για να προετοιμάσουν και να φέρουν εις πέρας   αυτήν την εκδήλωση. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους Αθλητές και Αθλήτριες, που συμμετείχαν και να συγχαρώ τους νικητές. Όμως θεωρώ υποχρέωσή μου να συγχαρώ ιδιαίτερα τους συμπολίτες Δημήτρη Βόρδο και Παναγιώτη Μαργέτη, που είχαν  την πρωτοβουλία για να γίνει αυτός ο αγώνας και ήταν η ψυχή της διοργάνωσης. Επίσης θέλω να συγχαρώ όλους τους Αθλητές του Συλλόγου δρομέων Μεγάρων ΟΡΣΙΠΠΟΣ για την σημαντική συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και γενικώς για όλη τη σπουδαία δραστηριότητα,  που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και που  με τις επιτυχίες τους τιμούν και προβάλλουν τα Μέγαρα.

Θερμά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής για την συμμετοχή στον αγώνα, αλλά και στην όλη διοργάνωση.

Θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και σωστή διεξαγωγή του 1ου Βυζαντινού Αγώνα στην Πρόεδρο κ. Ρήγα Γιάννα, στον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σταμούλη καθώς και σε όλο το Δ.Σ. του “Ηρόδωρου” και σε όλους τους Εθελοντές, που στήριξαν την μεγάλη προσπάθεια των Αθλητών και φυσικά σε όλους τους χορηγούς.

Πιστεύω ότι αυτή η διοργάνωση έβαλε τις βάσεις έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός και πολύ σύντομα να εξελιχθεί σε διεθνή, για να προβάλλει το Δήμο μας και τις ομορφιές του σε όλο τον κόσμο.»

 

Οι δρομείς έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο «Βυζαντινό Αγώνα» του χρόνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι θα ισχύσει την φετινή Πρωτομαγιά

Γ. Μαρινάκης: Ευθύνες & Αλήθειες για τον Βωξίτη

Στον Θ. Μπούρα οι ανεξάρτητοι δημ. σύμβουλοι Γ. Στρατούρης, Τ. Καλλιάς, Θ. Κεφαλόπουλος