Πολιτική Σημαντικότερα

Βαρέα: «Και ανεπίτρεπτη καθυστέρηση και ποσοστό έκπτωσης 3%»

Παρέμβαση του Υποψηφίου Δημάρχου Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη

Η εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλεως των Μεγάρων είναι πραγματικά τραγική και δείχνει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα σημαντικά ζητήματα του δήμου μας. Κάνοντας μια αναδρομή στο θέμα της Βαρέας, θα υπενθυμίσω σε όλους το χρονικό της υπόθεσης:

  • Το Μάρτιο του 2019 το πρόβλημα έγινε εμφανές σε όλους, διότι ένα τμήμα του πεζοδρομίου κατέρρευσε.
  • Το Νοέμβριο του 2019, ο Δήμος Μεγάρων στέλνει έγγραφο και ζητά χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την αποκατάσταση των προβλημάτων λόγω διάβρωσης και για την ανακατασκευή των τμημάτων τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας.
  • Το Νοέμβριο του 2021 παραδίδεται η μελέτη για την αποκατάσταση της παραλίας της Βαρέας.
  • Το Δεκέμβριο του 2021 η Περιφέρεια Αττικής εντάσσει το έργο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και στον Προϋπολογισμό του 2022, όπου προβλέφθηκε το ποσό χρηματοδότησης του έργου.
  • Το Νοέμβριο του 2022 (1 χρόνο μετά) ο Δήμος Μεγάρων υπογράφει την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής
  • Το Φεβρουάριο του 2023 ο Δήμος Μεγάρων «αντιλαμβάνεται» ότι το έργο είναι κατεπείγον και η διαδικασία πρέπει να γίνει με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.
  • Το Μάρτιο του 2023 το αποτέλεσμα της διαδικασίας, διότι οι προσκλήσεις αποστέλλονται κατά το δοκούν, είναι η ανάθεση σε εργολάβο του έργου των 2.130.000€ με μόλις 3,37% έκπτωση!!!

Όσο και να υφίστανται προβλήματα γραφειοκρατίας, δεν μπορεί να δεχθεί κανείς την τόσο μεγάλη καθυστέρηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και την εφαρμογή της διαδιακασία του κατεπείγοντος ΜΟΝΟ στο στάδιο για να παρακαμφθεί ο Ανοιχτός Διαγωνισμός.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κόστος για το Δήμο θα είναι μεγαλύτερο, διότι ένα μέσο ποσοστό έκπτωσης σε αυτά τα έργα είναι 20% και όχι 3% που πέτυχε η διοίκηση του κ. Σταμούλη, και κυρίως ότι ΚΑΙ το επόμενο καλοκαίρι η παραλία της Βαρέας θα είναι σε αυτή την άθλια κατάσταση με ευθύνη του κ. Σταμούλη και μόνο.

Κύριοι, συνεχίζετε να λειτουργείτε με αναχρονιστικές αντιλήψεις με αποτέλεσμα και τα έργα να καθυστερούν και να χρεώνετε το Δήμο με υπέρογκα ποσά! Ο δημοτικός συνδυασμός ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και θέλει και μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία του Δήμου μας προς όφελος όλων των πολιτών!

Παναγιώτης Μαργέτης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ο κορωνοϊός είναι το πιο σκληρό stress test ανταλλαγής ιδεών, του φλέρτ, των συναθροίσεων και της ανθρώπινης επαφής”

Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγελίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

“Πρέπει ν΄αλλάξουμε νοοτροπία αν ενδιαφερόμαστε για την επιβίωση μας”