Πολιτισμός Σημαντικότερα

Πανηγυρική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτιστικών Προϊόντων «Γεράνεια» στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου

 

Ο Δήμος Μεγαρέων και η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων σε συνεννόηση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη με τον Ηγούμενο της Μονής και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο, συνδιοργανώνουν πανηγυρική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής παλιγγενεσίας στο Μουσειακό Κέντρο  Πολιτιστικών προϊόντων “Γεράνεια”, την Κυριακή 26η  Μαρτίου 2023, ώρα 18:30.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται δρώμενα, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο και με οδηγό τον δημώδη ήρωα Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα πρόσωπα, που πρωταγωνίστησαν στην επανάσταση του ’21, στην Αγία Λαύρα και όλες τις ηρωϊκές μορφές του εθνικού ξεσηκωμού και ιστορική αναδρομή με έκθεση  αντικειμένων και κειμηλίων.

 Ο Δήμος Μεγαρέων θα διαθέσει Λεωφορείο για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλ: 22960 21341.

 

Π  Ρ  Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο  Δήμαρχος  Μεγαρέων  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ   ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ  και  ο  Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Παρασκευής  Μαζίου  Μεγάρων  ΑΡΧΙΜ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  έχουν την τιμή και τη χαρά  να Σας προσκαλέσουν (δύο χρόνια μετά, λόγω της πανδημίας) σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τότε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ  26 Μαρτίου 2023 (ώρα 6.30μ.μ.) στο Μουσειακό Κέντρο Πολιτιστικών προϊόντων  «ΓΕΡΑΝΕΙΑ»  της Ιεράς Μονής στο Μάζι.

Είστε, λοιπόν, προσκεκλημένοι, για να ζήσουμε όλοι την ιστορία μας  με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο και με οδηγό το δημώδη ήρωα Καραγκιόζη, που θα μας ξεναγήσει στα δρώμενα και στα πρόσωπα της Επανάστασης.

Παράλληλα, θα παρουσιασθεί ιστορική αναδρομή με έκθεση ιστορικών αντικειμένων της Επανάστασης  του  1821.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση για τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρινού

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την ΝΕΜ

Aleka Stamatiadi

Μπλε σημάνσεις για πρόσβαση ΑΜΕΑ