Υγεία

Το κυνήγι της ευτυχίας

 

Γράφει η Κλεονίκη Ισ Πανταζή

Που κρύβεται η ευτυχία;

Η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε μια βόλτα στην παραλία, σε ένα παιχνίδι, σε ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, σε μια αγκαλιά!

Τι περισσότερες φορές όμως η ευτυχία κρύβεται στις σκέψεις μας.

Όταν σκεφτόμαστε ότι κάτι  είναι πολύ δύσκολο, νιώθουμε απογοήτευση και θλίψη και τα παρατάμε πριν να ξεκινήσουμε. Αν όμως σκεφτόμαστε θετικά, τότε δυναμώνουμε τον εαυτό μας και προσπαθούμε περισσότερο.

Η ευτυχία είναι μια κατάσταση, ένα συναίσθημα που απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις . Βασική προϋπόθεση είναι η ευγένεια και η ειλικρίνεια, η διάθεση να βοηθάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα καλά μας συμβαίνουν, να μη χάνουμε το κέφι μας να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα, να επιμένουμε στους στόχους μας και να είμαστε απλοί ως άνθρωποι κι ως χαρακτήρες.

Πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να βρει την ευτυχία;

Βήμα 1ο

Η ευτυχία δεν προσφέρεται στον άνθρωπο, αλλά κατακτιέται. Αρχικά, ο άνθρωπος οφείλει να πιστέψει ότι αξίζει να είναι ευτυχισμένος και ότι κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα.

Βήμα 2ο

Μαθαίνουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά μας ως χαρακτήρες και ως προσωπικότητες.

Βήμα 3ο

Αποφασίζουμε να κάνουμε πράγματα που μας λέει η καρδιά μας. Είναι σημαντικό να εναρμονίζεται η συμπεριφορά μας με τα βαθιά θέλω μας. Αυτό μας δίνει δύναμη να προσπαθήσουμε για να καταφέρουμε!

Βήμα 4ο

Αναγνωρίζουμε τις ικανότητές μας και τα ταλέντα μας! Δοκιμάζουμε νέες δραστηριότητες, αποκτάμε νέα ενδιαφέροντα. Εστιάζουμε σ’ αυτά που βλέπουμε εμείς  κι όχι σ’ αυτά που μας λένε οι άλλοι.

Βήμα 5ο

Βρίσκουμε συνοδοιπόρους, ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και να κάνουμε καλή παρέα

Βήμα 6ο

Αγαπάμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και ζωή είπε ο Μαχάτμα  Γκάντι. Φροντίζουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Μέσα από το ενδιαφέρον, τη φροντίδα και την αγάπη διατηρούμε την ανθρωπιά μας.

Βήμα 7ο

Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας.Χωρίς σκληρή δουλειά, πειθαρχία και συνέπεια δε γίνεται τίπτα

Βήμα 8ο

Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Αποδεχόμαστε το φόβο μας και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό. Βέβαια, οριοθετούμε το φόβο μας , γιατί αν τον αφήσουμε θα μας ακινητοποιήσει.

Βήμα 9ο

Γινόμαστε υπεύθυνοι. Με την ευθύνη έρχεται η μεγάλη δύναμη! Όσο υπεύθυνοι γινόμαστε και πειθαρχημένοι, τόσο πλησιάζουμε το στόχο μας αλλά και την ευτυχία μας.

Να σκέφτεστε  ότι κάθε στιγμή είναι μια νέα αρχή Μην ξεχνάτε ποτέ τα όνειρά σας! Όσο εκπληρώνετε τα όνειρά σας, τόσο ευτυχισμένοι θα αισθάνεσθε!

Γιατί ποτέ δε θα διασχίσεις τον ωκεανό, αν δεν έχεις το θάρρος να απομακρυνθείς από την αρχή! Υπερασπιστείτε την ευτυχία σας! Αξίζετε!!!

Γράφει  η ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΙΣ. ΠΑΝΤΑΖΗ

 

Φιλόλογος- Life Coach Εφήβων και Ενηλίκων

Αρθρογράφος στο Efiveia.gr kaι στη ThriveGlobal.gr

Φιλοσοφική Σχολή ,Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Certificate in Coaching –AC Accredited- ΕΚΠΑ

Διάσπαση της προσοχής Παιδιών-Εφήβων (ΔΕΠΥ) Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαχείριση του Στρες και Υγεία – ΕΚΠΑ

 

Για ατομικές συνεδρίες-σεμινάρια  εφήβων – ενηλίκων ,επικοινωνήστε στο email:kleonikilifecoaching@gmail.com

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρίσκει και την βρετανική μετάλλαξη αγγλικό rapid test

Άραγε ωφελούν οι διακοπές όταν το άτομο είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο ίντερνετ;

Η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη και επικοινωνία