Πολιτική Σημαντικότερα

Τι γίνεται με το έργο των LED;

Παράδοση του έργου χωρίς το ¼ των λαμπτήρων και χωρίς τηλεδιαχείριση;

Ενώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων υπήρχε το θέμα της «έγκρισης ή μη του υπ’ αριθ. 1918/30.1.2023 Πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης & Παραλαβής (ΕΠΠΕ) του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση, Αυτοματοποίηση και Διαχείριση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) στο Δήμο Μεγαρέων».

Το έργο έγινε μετά από υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων και της Ένωσης Εταιρειών «ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT A.E – ENERGY PLUS», του αναδόχου του έργου.

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 7.011.014 ευρώ, με αυτοχρηματοδότηση από την Ενωση Εταιρειών «ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT A.E. – ENERGY PLUS», που θα έχει και την ευθύνη συντήρησης για δέκα (10) χρόνια, όπως είχε ανακοινώσει η δημοτική αρχή.

Το θέμα της έγκρισης πρακτικού επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του έργου αναβλήθηκε μετά από ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και του δημοτικού συμβούλου Ν. Περάμου Π. Παρασκευά. Οι απορίες της αντιπολίτευσης αφορούν την παράδοση λιγότερων φωτιστικών led και συγκεκριμένα  παραδόθηκαν 14.400 φωτιστικά και απομένουν άλλα 3600 σε εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί και τα οποία δεν μπορούν να τοποθετηθούν γιατί έχει ήδη κάνει συντηρήσεις ο δήμος στα εν λόγω σημεία, όπως αναφέρεται στην εισήγηση και στα έγγραφα του αναδόχου του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης. Οπότε τα επιπλέον φωτιστικά θα πρέπει να τοποθετηθούν όταν υποδείξει ο δήμος και τότε θα ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιαχείρισης, που αποτελεί σημαντικό μέρος του μεγάλου έργου οδοφωτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Μπούρας: Ποιες επιχειρήσεις ενισχύονται οικονομικά λόγω lockdown Χριστουγέννων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα σε παραλιακές περιοχές των Μεγάρων

“Απαιτούμε να μη δοθεί άδεια για τις εργασίες διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης”