ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Τι γίνεται με τις παιδικές χαρές του Δήμου Μεγαρέων;

Έλεγχο σε παιδικές χαρές και γήπεδα ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών μετά το δυστύχημα με τη μπασκέτα στη Χίο

 

 

Την διενέργεια ελέγχων σε γήπεδα και παιδικές χαρές ζητά με αίτημα του το υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από το τραγικό δυστύχημα με τη μπασκέτα στο Χίο.

Να μεριμνήσουν κατεπειγόντως για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής των δήμων, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα τους, καλούνται οι δήμαρχοι όλης της χώρας, με σχετικό αίτημα του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη.

Το σχετικό αίτημα του υπουργού απεστάλη με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό εφήβου στη Χίο μετά από κατάρρευση μπασκέτας. Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ελλείψεις οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναστολή της λειτουργίας του χώρου μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Στον Δήμο Μεγαρέων δημότες και γονείς διαμαρτύρονται συχνά για την κατάσταση των παιδικών χαρών και των κοινόχρηστων χώρων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν δραστηριότητες παιδιών, με τα παιχνίδια να λείπουν, ή με ασαφές το αν έχουν πιστοποιηθεί ή όχι. Η τελευταία μεγάλη παιδική χαρά που ανακαινίσθηκε ήταν στην Νέα Πέραμο, ενώ από παιδικές χαρές στα Μέγαρα έχουν αφαιρεθεί παιχνίδια λόγω επικινδυνότητας και δεν έχουν προχωρήσει άλλες αποκαταστάσεις.

 

Τις προτάσεις των τοπικών Αρχόντων ζητά ο Γιώργος Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί από τους δημάρχους να αποστείλουν τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις τους από τους ελέγχους με στόχο να υπάρξει αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για εκπόνηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

«Μέχρι σήμερα προκύπτουν διαρκώς ζητήματα ασφάλειας, συντήρησης, ορθής λειτουργίας καθώς και παράλειψης πιστοποίησης μικρών χώρων άθλησης και παιδικών χαρών», επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, με αφορμή τον θάνατο 19χρονου στη Χίο από μπασκέτα που αποκολλήθηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Συγκεκριμένα για τις παιδικές χαρές, ο Συνήγορος του Πολίτη διευκρινίζει ότι «ειδικότερα τα έτη 2018 και 2019 περιήλθαν στην Αρχή τριάντα αναφορές με το εν λόγω αντικείμενο» και τονίζει ότι «το νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τις παιδικές χαρές, περιγράφεται αναλυτικά στο από 30.01.17 έγγραφο της Αρχής και μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει αλλαγές σε αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Θανάση Μπούρα

Aleka Stamatiadi

Στρατιωτικοί αθλητικοί αγώνες από τη μοίρα αμφίβιων καταδρομών στο Κανδήλι

Κινητοποιήσεις απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Aleka Stamatiadi