Δημοτικό Συμβούλιο

Θέλει ή δεν θέλει πλακέτα από τη διοίκηση Γρ. Σταμούλη ο Ν. Στρατουδάκης;

Την απονομή τιμητικής πλακέτας για το φιλανθρωπικό του έργο στον Νίκο Στρατουδάκη εισηγήθηκε η Διοίκηση Γρ. Σταμούλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου.

Ο Ν. Στρατουδάκης ήταν δημοτικός σύμβουλος με τη διοίκηση Γ. Μαρινάκη, έχοντας εκφράσει κατά καιρούς δυσαρέσκεια ή ακόμα και πρόθεση παραίτησης από τον συνδυασμό της απερχόμενης διοίκησης. Ακόμη, του έχει απονεμηθεί η ύψιστη των τιμών με την απονομή μεταλλίου της πόλης επί διοικήσεως Χρ. Σύρκου το 2006.

«Το έργο του Ν. Στρατουδάκη είναι γνωστό, μεγάλο το φιλανθρωπικό του έργο», είπε ο Γρ. Σταμούλης.

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας από την διοίκηση Γρ. Σταμούλη έχει προγραμματιστεί σε ειδική φιλανθρωπική εκδήλωση με ομιλητή τον Μητροπολίτη κ.κ. Κωνσταντίνο στις 21 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γ. Μαρινάκης και ο Γ. Μπερδελής, ανέφεραν κατά τη συνεδρίαση ότι αφού επικοινώνησαν με τον Ν. Στρατουδάκη, τους εξέφρασε την άρνησή του απέναντι στην τιμή από τον Δήμο. «Ο κ. Στρατουδάκης είπε ότι δεν αποδέχεται την πλακέτα και δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση», είπε ο Γ. Μπερδελής.

«Μου κάνει εντύπωση η χρονική στιγμή, αφού ο κ. Στρατουδάκης είναι ενοχλημένος από ενέργειες σας, είπε ο Γ. Μαρινάκης απευθυνόμενος στον Γρ. Σταμούλη, όπως η εκπαραθύρωσή του από το Δημαρχείο όπου είχε φτιάξει μια μονάδα προσφοράς τροφίμων σε απόρους και από το Στρατουδάκειο. Να τιμηθεί στο χώρο που έχει ο ίδιος δημιουργήσει και συντηρεί ο ίδιος. Ο κ. Στρατουδάκης θέλει μόνο την αγάπη που του αξίζει και καμία τιμητική πλακέτα».

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι άλλαξαν τα κλειδιά στο Στρατουδάκειο, χωρίς να ενημερωθεί ή να έχει αντικλείδια ο Ν. Στρατουδάκης και ακόμη, ότι καταστράφηκαν κορνίζες σε γραφείο που διατηρεί στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπως είχε συμφωνηθεί όταν είχε κάνει δωρεά το οίκημα.

Ο Γρ. Σταμούλης ανέφερε ότι επί διοικήσεως Γ. Μαρινάκη αποχώρησε από το δημαρχείο ο Ν. Στρατουδάκης και ως υπεύθυνος του Στρατουδάκειου ο Πέτρος Λουκάς τόνισε ότι οι κλειδαριές είχαν αλλάξει επί Γ. Μαρινάκη, επίσης.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Θανάσης Δρένης επεσήμανε ότι επειδή υπήρχαν πολλά κλειδιά σε πολλούς ανθρώπους, άλλαξαν τα κλειδιά που δόθηκαν και στον κ. Στρατουδάκη, ενώ δεν άλλαξε τίποτα στο γραφείο του. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα το βιβλίο με το πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης του Στρατουδάκειου από την νέα διοίκηση, εντός του οποίου αναφέρονται τα πάντα για το Στρατουδάκειο «μέχρι τελευταία καρφίτσα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παρά την αντιπαράθεση αυτή, για το τι γίνεται στο Στρατουδάκειο και το αν αποδέχεται ο κ. Στρατουδάκης την τιμητική πλακέτα, το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων: Προεκλογικές προσλήψεις και αντιπαραθέσεις

Σταθερά τα δημοτικά τέλη

Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα