Κοινωνία

Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στην Ι.Μονή Οσίου Παταπίου

Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, εορτάστηκε χθες, 8η Δεκεμβρίου, η μνήμη του Οσίου Παταπίου  στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή στο Λουτράκι, όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανό Του.

Μετά  την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία έλαβε χώρα η Ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ι. Μονής, Χρυσοβαλάντης Μοναχής.

Η Ηγουμένη στο σύντομο αλλά μεστό πνευματικότητας λόγο της, αφού ευχαρίστησε τον Θεό και τον Όσιο Πατάπιο, αναφέρθηκε στην μνήμη της μακαριστής Γερόντισσάς της Ισιδώρας Μοναχής, ζήτησε τις προσευχές του Γέροντος και κτίτορος της Ιεράς Μονής π. Νεκταρίου Μαρμαρινού και της Αδελφότητας, πρωτίστως όμως του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, ο οποίος με πολλή αγάπη και αμέριστο ενδιαφέρον περιβάλλει την Ιερά Μονή από την πρώτη ημέρα της εγκαταστάσεώς Του στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την εν αγάπη συμμετοχή του στην Ιερά πανήγυρη της Ι. Μονής και στην ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης, τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικολάο Ταγαρά, τις Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές και λοιπές Αρχές, που παρίσταντο, αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία της Μητροπόλεως Κορίνθου να κατέχει στους κόλπους της το Ι. Λείψανο του Οσίου Παταπίου αλλά και στο πλούσιο Τοπικό Αγιολόγιο.

Απευθυνόμενος στην νέα Καθηγουμένη ευχήθηκε σ’ αυτήν δύναμη στο έργο της και πρόοδο στην Ιερά Μονή, τονίζοντας ιδιαιτέρως την έως της σήμερον Εκκλησιαστική πορεία της εν λόγω Ι. Μονής σε πλήρη συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και τον Επίσκοπό της, όπως το έπραξε η αοίδιμος προκάτοχός της Γερόντισσα Ισιδώρα μετά του προκατόχου Του κυρού Παντελεήμονος. Δεν παρέλειψε επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης μας να ευχαριστήσει και το πλήθος των προσκυνητών, που δεν υπολόγισαν ούτε τις καιρικές συνθήκες ούτε το δυσπρόσιτο του χώρου και έσπευσαν από πολλά μέρη να συμπροσευχηθούν.

 

 

enthronisiigoymenisosioypatapioy3

 

enthronisiigoymenisosioypatapioy4

 

enthronisiigoymenisosioypatapioy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά σε παράγκες στο Βλυχό

Aleka Stamatiadi

Κοινωνική Υπηρεσία: «Κάνουμε ό, τι μπορούμε για τους συμπολίτες που δεν μπορούν»

1ος Πολιτιστικός Ποδηλατικός Γύρος Μεγάρων