Πολιτική Σημαντικότερα

Θ. Μπούρας: Τεχνικό λάθος και όχι “κουκούλωμα” στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού

Μετά τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, σε διευκρινίσεις και απαντήσεις προέβη ο Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης -των γνωστών “πόθεν έσχες”, Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΝΔ Δυτ. Αττικής, Θανάσης Μπούρας, προχώρησε σε δήλωση τονίζοντας ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών είχαν αρχειοθετηθεί, εις γνώσιν των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης που λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα ως ειδικό όργανο και στην οποία πέραν των τριών μελών-βουλευτών συμμετέχουν και 8 ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί, έχω την θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της και να την κρατήσω μακριά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις.

Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περί απόπειρας δήθεν «κουκουλώματος» από την Επιτροπή ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη.

Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021.

Μεταξύ αυτών των 43 επαναλήψεων ήταν και η δήλωση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και ενός ακόμη πολιτικού αρχηγού.

Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τις πολιτικές παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής καθώς πέραν του κύρους της, προσβάλλουν και τα μέλη της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν βουλευτές και ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου μεταφέρεται η Λαϊκή Αγορά

Γ. Κώτσηρας: «Η Νέα Δημοκρατία έρχεται…»

Γ. Στρατούρης: “Εργοστάσιο καύσης πλαστικών και δημιουργία ΧΥΤΥ στον Δήμο Μεγαρέων”

Aleka Stamatiadi