Πολιτική Σημαντικότερα

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2020

Μηδενικές αυξήσεις και μικρού βαθμού μειώσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι τρίτεκνοι, εισηγήθηκε η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων για τα δημοτικά τέλη του 2020.

Στο θέμα της επιβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και καθορισμού αυτού για το έτος 2020, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης ανέφερε ότι «Υπό το βάρος των εξελίξεων και των πρόσφατων καταστάσεων καλούμαστε να συζητήσουμε και να ασχοληθούμε με μία από τις σημαντικότερες προτάσεις της χρονιάς για να συνεχίσουμε μετά για τον προϋπολογισμό. Είναι επίκαιρο το ζήτημα, περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τις καταστροφές λόγω των θεομηνιών.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες επιθυμούμε να κρατήσουμε τα δημοτικά τέλη στα ίδια επίπεδα και φέτος. Η μόνη διαφορά αφορά τις απαλλαγές και τις διευκολύνσεις σε ομάδες, συγκεκριμένες, για κοινωνικούς.

Προσπαθήσαμε όλα τα χρόνια να εντάσσουμε κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται τη στήριξή μας. Ο κ. Μαρινάκης είχε κάνει απαλλαγές για απόρους όπου μας επέτρεπε ο νόμος βάλαμε στις ομάδες αυτές ανάπηρους πολύτεκνους τρίτεκνους και δυστυχώς αναγκαστήκαμε…

Ήταν χρέος μας να εντάξουμε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, πυρόπληκτους, πλημμυροπαθείς. Συνεχίζεται και φέτος η απαλλαγή των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Δεν είναι επιτυχία: όπως είναι η κατάσταση, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε”.

Εδώ: Οι εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης 

 

(αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη Ε)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός τουρισμός στα Μέγαρα

Τον Σταύρο Δήμα υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας προτείνει ο Α. Σαμαράς

Aleka Stamatiadi

Εθελοντική αιμοδοσία στα ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων