Δημοτικό Συμβούλιο Πολιτική Σημαντικότερα

Χ… το ματς στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

 

Ακόμα ένα …ανέκδοτο στο δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων όπου στη συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου-ακόμα μία που έληξε μετά τα μεσάνυχτα-ισοψήφισαν δύο προτάσεις για ένα πολύ σημαντικό θέμα, την επιβολή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Μεγαρέων.

Αρχικά, ετέθη προς ψήφιση από το σώμα η πρόταση-εισήγηση της διοίκησης, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων(επί της ουσίας η εισήγηση δεν είχε αυξήσεις ή μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Αλλάζουν κάποια κριτήρια για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, τρίτεκνους, κλπ).

Ωστόσο, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έφεραν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο άλλες προτάσεις τις οποίες επίσης έθεσαν προς ψηφοφορία.

Σε αυτήν την ψηφοφορία, δεδομένης της δύναμης σε δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, η πρόταση της διοίκησης ήταν αδύναμη πλειοψηφικά. 11 ψήφοι των συμβούλων της διοίκησης δεν αρκούσαν για την έγκριση της εισήγησης. Αλλά αφού ετέθησαν προς ψηφοφορία οι προτάσεις της αντιπολίτευσης μετά από δύο γύρους ψηφοφοριών, το αποτέλεσμα ήταν 11 ψήφοι υπέρ της πρότασης της οικονομικής επιτροπής-διοίκησης και 11 ψήφοι υπέρ της πρότασης του συνδυασμού “Μαζί με όραμα”, την οποία ψήφισαν εκτός από τους συμβούλους με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά και οι Γιώργος Κουμπέτσος, Γιώργος Στρατούρης, Θωμάς Κεφαλόπουλος (οι σύμβουλοι του συνδυασμού Γ. Μαρινάκη πλην του επικεφαλής Γ. Μαρινάκη)  και οι σύμβουλοι του συνδυασμού “Όμορφες πόλεις” Άγγελος Μακρυγιάννης, Χρήστος Γκίνης.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι αμφίβολο πώς θα εφαρμοστεί, καθώς παράταση το “ματς” δεν πήρε αλλά η περίεργη μάλλον αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποστέλλεται προς έγκριση στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής και τα αρμόδια θεσμικά όργανα προς έγκριση ή ακύρωση, για να λάβει εκ νέου το συμβούλιο αποφάσεις…

 

αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην έντυπη Ε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινωνικό Φροντιστήριο: Kάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και γονείς

Μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια και αλλάζει η οδός Κολοκοτρώνη

Δωρεάν rapid tests στην Νέα Πέραμο την Δευτέρα 5 Απριλίου

Aleka Stamatiadi