Πολιτική Σημαντικότερα

Θ. Μπούρας: «Η πατρίδα μας  ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία»

 

 

 

Με αφορμή ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, η Ε ρωτά τους βουλευτές της Δυτικής Αττικής για το έτος που πέρασε και όσα διαβλέπουν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας αναφέρει: «Στις 7 Ιουλίου 2020 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι μακροπρόθεσμο, με στόχο να μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία  σε μια οικονομία που θα εστιάζει στην πράσινη μετάβαση και στην ψηφιακή εποχή.  Οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν την γνώση, τη συνέπεια, την αλήθεια και τη σοβαρότητα και αποδοκίμασαν την πολιτική συμπεριφορά του καφενείου από εκπροσώπους του λαϊκισμού.

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Πρωθυπουργού είναι η επίγνωση της κρισιμότητας των καταστάσεων, η προετοιμασία, η μεθοδικότητα και η αποφασιστικότητα με την οποίαενεργεί στις κρίσιμες στιγμές. Η πρωτόγνωρη κρίση στον Έβρο αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, το ίδιο και η πανδημία του κορωνοϊού. Η πατρίδα μας  έγινε πρότυπο στη διεθνή σκηνή, ενώ ο  επαγγελματισμός που επέδειξε ο Πρωθυπουργός στην διαχείριση της κατάστασης έγινε αντικείμενο θαυμασμού και παράδειγμα προς μίμηση από ξένους ηγέτες.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία προχώρησε με συνέπεια στις προεκλογικές της εξαγγελίες.  Μέσα σε λίγες εβδομάδες, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αναδιοργανώθηκε πλήρως η Πολιτική Προστασία ενώ λειτουργεί με αποτελεσματικότητα το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 112. Γίνονται πλέον ηλεκτρονικά μια σειρά συναλλαγών των πολιτών με το Δημόσιο. Στο σημαντικό τομέα της Υγείας, διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, ενώ πραγματοποιήθηκαν 5.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στην οικονομία, μειώθηκε η φορολογία και ο ΕΝΦΙΑ, ενώ προωθούνται στοχευμένες δράσεις για την βελτίωση στο ασφαλιστικό των αγροτών. Ενισχύεται θεσμικά και οικονομικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε παραλύσει εξαιτίας του εκλογικού συστήματος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Αντιμετωπίζουμε τα διαχρονικά προβλήματα άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, πάντα σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.Θεμελιώνουμε με τους πολίτες μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και τη μεγάλη ύφεση για το 2020 που προκάλεσε η πανδημία, η Κυβέρνηση με σχέδιο και υπευθυνότητα, αξιοποιώντας και τα κονδύλια της Ε.Ε.,συνολικά 32 δισ. ευρώ για το 2021 προχωρά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και  δίνει το σύνθημα για νέες μεγάλες επενδύσεις.

Η Δυτική Αττική βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων και φιλοδοξεί να  πρωταγωνιστήσει στο μέλλον της χώρας μας. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρ. Μιχάλαρος: “H Τεχνική Εκπαίδευση Επιλογή και όχι Ανάγκη”

Aλ. Τσίπρας: Η ραγδαία κυβερνητική φθορά μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις

Γ. Μαρινάκης: Η αστυνομία συστεγάζεται με την τροχαία επειγόντως