Πολιτική Σημαντικότερα

Κ. Καραμανλής: “Οι δικαιούχοι πλημμυροπαθείς θα αποζημιωθούν και για τις δευτερεύουσες κατοικίες”

Σημεία απαντήσεων  του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή  στις επίκαιρες ερωτήσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργίου Τσίπρα, με θέμα: «Οικονομική Ενίσχυση Πλημμυροπαθών στην Κινέτα με μέριμνα και για τις δευτερεύουσες κατοικίες» 

Ενώ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι “στον Δήμο Μεγάρων δεν επεξεργάζονται όσες αιτήσεις για έκτακτη ενίσχυση γίνονται από κατοίκους που δεν έχουν την κυρία κατοικία τους στην Κινέτα.”από την πλευρά του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή αναφέρεται ότι και για τις δευτερεύουσες κατοικίες τους, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη Βουλή έδωσε τη διαβεβαίωση πως οι δικαιούχοι πλημμυροπαθείς στην Κινέτα θα αποζημιωθούν

«Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες, κινούνται με βάση όλα τα χρονοδιαγράμματα. Είμαι σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών και σας διαβεβαιώ ότι αυτοί που δικαιούνται αποζημίωση θα πάρουν αποζημίωση», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, σχετική με τις αποζημιώσεις προς τους πλημμυροπαθείς της Κινέτας από την καταστροφή της 25ης Νοεμβρίου 2019.

«Δεν πρέπει όμως να συγκρίνουμε τι κάνατε εσείς με τις αποζημιώσεις και τις καταστροφές τις τεράστιες που έγιναν πριν από δύο χρόνια. Μην πάμε πίσω, αλλά τουλάχιστον καλό είναι να γνωρίζουμε ποια είναι η διαδικασία και να μην λαϊκίζουμε ή να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε λανθασμένες εντυπώσεις, όταν γίνεται μια καταστροφή.

Υπάρχει πολιτική βούληση να αποζημιωθούν αυτοί που δικαιούνται να αποζημιωθούν και θα αποζημιωθούν», τόνισε ο  κ. Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών να χορηγεί τις αποζημιώσεις για την αντικατάσταση οικοσκευής ή για μικρές κατασκευαστικές εργασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά στο Ήρεμο Κύμα

Aleka Stamatiadi

Το «Περιβολάκι» βάζει τα γυαλιά στους παραγωγούς που πετάνε «άσχημα» φρούτα και λαχανικά

Στη Λετονία ταξίδεψαν έργα Ελλήνων Ναϊφ Ζωγράφων της συλλογής Χρήστου & Πόλυς Κολλιαλή

Aleka Stamatiadi