Θέσεις

Τα ψωραλέα γεμάτα κάμπιες πεύκα του Άλσους Θεόγνιδος πεθαίνουν

 

ΠΡΟΤΑΣΗ -ΛΥΣΗ, όπως αυτή περιγράφεται  ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕΓΑΡΑ: <<Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΥΣΗ>>  που έγινε στις 12 Ιουνίου 2000 στην αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σελίδα 45-46.

Εισηγητής  Ν. Μάργαρης  Καθηγητής Οικοσυστημάτων του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.:

<< Αν μου επιτρέπετε, να σας δείξω ένα slide. Μπαίνοντας στην πόλη των Μεγάρων , αυτό είναι ένας χώρος στον οποίο έχει γίνει αναδάσωση (εννοεί τα λεγόμενα πευκάκια).

Αυτό είναι ένα πάρκο που θα πηγαίνατε βόλτα; Σας ρωτάω .Ποιός είναι αυτός που θα πάει σε ένα τέτοιο πάρκο βόλτα; Τότε γιατί τα φυτέψατε αυτά;

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΝ ΕΙΧΕ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΡΟΔΙΕΣ, ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΕΣ, ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ, ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΙΕΣ, ΜΕ ΜΗΛΙΕΣ, ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΕΣ, ΜΕ ΛΕΜΟΝΙΕΣ, ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ;

Τότε γιατί τα φυτέψαμε αυτά; ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕYΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΡΟΥΜΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΕΥΚΑ.

Το πώς φαντάζομαι μιαν αποκατάσταση είναι ακριβώς το αντίθετο απ΄αυτό που υπάρχει σήμερα.

Να περνάει ο Αθηναίος και να μην βλέπει δεξιά και αριστερά ψωραλέα, γεμάτα κάμπιες  πεύκα ,αλλά το κάτι άλλο, αυτό  που περιέγραψα παραπάνω.                                                                                                                                      ΘΑ ΠΕΙ, ΤΟΤΕ ‘’ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ’’. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ>>.

Λ. ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το περίσσευμα της αγάπης μας να καλύψει το έλλειμμα των χρημάτων

Aleka Stamatiadi

Προστασία του περιβάλλοντος: Τι ενέργεια θέλουμε

28η Οκτωβρίου 1940: Η Αυγή του Θριάμβου