Κοινωνία Σημαντικότερα

Τα Μέγαρα υποδέχονται τον Δεσπότη τους

[quote]Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και πλειάδας Αρχιερέων η μεγαλοπρεπής τελετή της ενθρόνισης την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου[/quote]

Με την αρμόζουσα τιμή, τάξη και ευπρέπεια πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 4:00 μ.μ. η τελετή Ενθρόνισης του νεόυ Μητροπολίτη κ.κ. Κωνσταντίνου.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και πλειάδα Αρχιερέων θα συνοδεύσουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κωνσταντίνο κατά την Ενθρόνισή του, αρχικά στην πλατεία Ηρώων και ακολούθως στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Συγκεκριμένα, αρχικά θα γίνει επίσημη υποδοχή στα όρια της Μητροπόλεως από τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου και στη συνέχεια με επίσημη αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ηρώων. Εκεί, στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, θα περιμένουν οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης και το ποίμνιο την άφιξη της αυτοκινητοπομπής. Ο Δήμαρχος θα προσφωνήσει τον Μητροπολίτη καλωσορίζοντας τον και εκείνος με αντιφώνησή του, θα κάνει την πρώτη επίσημη επικοινωνία του με το ποίμνιό του.

Η τελετή στην Πλατεία Ηρώων προβλέπεται να είναι σύντομη, όπως αναφέρεται από την Διοίκηση του Δήμου.

Θα υποδεχθεί και θα καλωσορίσει στα Μέγαρα το νέο Μητροπολίτη με ομιλία που θα κάνει μόνο ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και θα υπάρξει αντιφώνηση εκ μέρους του Μητροπολίτου κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος θα παραδώσει την εξουσία στον νέο Μητροπολίτη κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ δίδοντάς του την Ποιμαντορική Ράβδο και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης θα του προσφέρει χρυσούν Εγκόλπιο.

Όταν τελειώσουν οι ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι πεζοί θα πορευθούν προς τον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου και θα τελεσθεί η Εγκατάσταση του β’ Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ & ΕΥΦΥΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις για τον νέο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο. Όσοι τον γνώρισαν ήδη, μιλούν για ευχάριστο και ευφυές ιεράρχη, συνεπή και τακτικό στις πατρώες και εκκλησιαστικές παραδόσεις, με διοικητικές ικανότητες, με την άνεση, μέσω της πατρικής αγάπης, να κερδίζει γρήγορα τους γύρω του και να δημιουργεί τις συνθήκες για ένα ευχάριστο πνευματικό και εργασιακό περιβάλλον. Χαρακτηριστικό του στοιχείο λέγεται ότι είναι η καλοσύνη του και η αίσθηση του χιούμορ. Αρκετοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο κ.κ. Κωνσταντίνος έρχεται να καλύψει το κενό της επαφής του ποιμνίου με τον ποιμενάρχη του, που το τελευταίο διάστημα ήταν εμφανές.

Από πλευράς Δήμου Μεγαρέων, η υποδοχή του Επισκόπου θα γίνει με την αρμόζουσα τιμή, τάξη και ευπρέπεια και σε απόλυτη αρμονία με το εξέχον εκκλησιαστικό φρόνημα του Μεγαρικού Λαού. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν εξαιρετική αφορμή για ομόνοια και σύγκλιση απόψεων όλων των πολιτικών και πολιτιστικών φορέων και όλων των πολιτών γενικότερα και επιβάλλεται να επιδεικνύουμε αλλά και να αποδεικνύουμε την ανωτερότητα, και το υψηλό κοινωνικό επίπεδο, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι διακρίνει την πόλη μας.

Ας παρευρεθούμε όλοι στην υποδοχή του νέου ποιμενάρχη μας καταθέτοντας, ευχόμενοι σ’ αυτόν, τις προσδοκίες μας για μια παραγωγική και καρποφόρα ποιμαντική διακονία προς όφελος του Λαού της Μεγαρίδας και της Σαλαμίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα”

Ενέργειες του Δήμου για 2ο ΑΤΜ στην Ν. Πέραμο

Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας