Δημοτικό Συμβούλιο Σημαντικότερα

Τα Έργα και η Στοχοθεσία της Εκλογικής Χρονιάς

Τον προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο Πλαισίο Δράσης (Στοχοθεσία) οικον. έτους 2019, της χρονιάς των εκλογών, καλείται να συζητήσει και να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Είναι πολλά και σημαντικά τα θέματα και τα ζητήματα που θα πρέπει να «κλείσουν» όχι μόνο με το κλείσιμο της χρονιάς αλλά και με το «κλείσιμο» της πενταετούς θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής ενώ ξεκινά να μετρά αντίστροφα ο χρόνος προς τις κάλπες.

Η θητεία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώνεται βέβαια στις 31 Αυγούστου 2019, όπως επεσήμανε και ο Γρηγόρης Σταμούλης στην τελευταία συνεδρίαση, αλλά οι εκλογές είναι τον Μάιο. Ως τότε διανύουμε προεκλογική περίοδο και τότε θα «ξαναμοιραστούν» τα χαρτιά με τον «Κλεισθένη» να φέρνει ανατροπές με την απλή αναλογική διανομή των εδρών.

Επιπλέον, επί της διαδικασίας, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πολλή δουλειά… μαζί με τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα των έργων για το 2019 θα πρέπει στην ίδια συνεδρίαση, «εν μία νυκτί» να ψηφίσει και για τα παρακάτω θέματα επίσης….

 1. Έγκριση της υπ’ αριθ. 444/2018 απόφασης του δημ. Ν.Π.Δ.Δ.. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» περί κατάρτισης και ψήφισης πρ/σμού οικον. έτους 2019.
 2. Έγκριση της υπ’ αριθ. 117/2018 απόφασης Διοικ. Σ/λίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. περί έγκρισης πρ/σμού για το οικον. έτος 2019.
 3. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης του Προγράμματος Δράσης και εκτέλεσης της ετήσιας έκθεσης χρηματοδότησης για το οικον. έτος 2019.
 4. Έγκριση της υπ’ αριθ. 478/2018 απόφασης του δημ. Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» περί έγκρισης οικον. καταστάσεων για το οικον. έτος 2015.
 5. Έγκριση της υπ’ αριθ. 479/2018 απόφασης του δημοτ. Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» περί έγκρισης οικον. καταστάσεων για το οικον. έτος 2016.
 6. ‘Έγκριση αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου Κ. Σωτηρίου.
 7. Παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων (ενστάσεων) επί του αναρτημένου Δασικού Χάρτη της περιοχής του προκαποδιστριακού ΟΤΑ Νέας Περάμου Π.Ε. Δυτ. Αττικής.
 8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της εργασίας «Εορτή 28ης Οκτωβρίου (παρέλαση)».
 9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της εργασίας «Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Μεγαρέων (Μουσική βραδιά Φθινοπώρου)».
 10. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της εργασίας «Εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση των Μεγάρων».
 11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της εργασίας «Μικρασιάτικα».
 12. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της εργασίας «Περάμεια».
 13. Έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Μεγαρέων έτους 2019.
 14. Κατάρτιση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου μας οικον. έτους 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λόγο στην ανάπτυξη έχει ο κυρίαρχος λαός και όχι τα οικονομικά συμφέροντα μιας ολιγαρχίας»

Γ. Μαρινάκης: “Εκδρομή στην Κίνα με έξοδα των δημοτών”

Την Κυριακή ο Αγώνας Λιμένων-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις