Πολιτική Σημαντικότερα

Παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο Δήμο Μεγαρέων

 

 

Πρόστιμο στο Δήμο Μεγαρέων από την Περιφέρεια Αττικής για μεταφόρτωση αποβλήτων στη Λάκκα Καλογήρου

 

 

Πρόστιμο έχει διαβιβαστεί και επιβληθεί στο Δήμο Μεγαρέων από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής για εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο των Ελαιοδεξαμενών. Το θέμα αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τρίτη 4 Αυγούστου και ο δήμαρχος συγκάλεσε εκτάκτως οικονομική επιτροπή την Τρίτη το μεσημέρι, η οποία αναβλήθηκε για την επομένη, λόγω αρνητικών τοποθετήσεων της αντιπολίτευσης, καθώς το θέμα τους εστάλη μισή ώρα πριν την συνεδρίαση.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων εισηγήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 5 Αυγούστου, την δικαστική προσφυγή κατά του προστίμου που επεβλήθη από την Περιφέρεια Αττικής και όπως ανέφερε, η εναπόθεση των απορριμμάτων από το Δήμο Μεγαρέων στο χώρο των Ελαιοδεξαμενών είχε γίνει λόγω εκτάκτων αναγκών.

 

Προ ημερησίας, ο Κλεάνθης Βαρελάς ανέφερε ότι έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για εργασίες μεταφόρτωσης δημοτικών αποβλήτων στη θέση Λάκκα Καλογήρου, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, όπως ετέθη και το θέμα στην οικονομική επιτροπή.

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής-εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης Δημήτρης Γεωργακής και Σπύρος Νικολάου αντέδρασαν για το χρόνο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής και για την ενέργεια αυτή της διοίκησης, την αιτία του προστίμου. Οι δύο άλλοι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης Μελέτης Λέλης και Γιώργος Στρατούρης παραιτήθηκαν από την οικονομική επιτροπή, καθώς για το θέμα ενημερώθηκαν μισή ώρα πριν την συνεδρίαση της επιτροπής.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Γεωργακής ανέφερε ότι «Το πρόστιμο που ήρθε να συζητηθεί αφορά πρόστιμο από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος περιφέρειας που έχει γίνει χωματερή. Αυτό που φωτογραφήσατε ως άλλος Κιμ Γιογκ Ουν με παιδιά να παίζουν, μετατράπηκε σε χωματερή που θέλατε να αποκρύψετε. Είναι μικρό για έναν ηγέτη να κρύβεται πίσω από αστοχία ενός υπαλλήλου. Αν δεν είχαμε δει τα μέιλ μας  δε θα μάθαινε κανείς ότι έχει γίνει. Το γεγονός ότι μας ακούσατε την αντιπολίτευση και το αναβάλατε, μόνο τιμή δεν είναι. Είναι παρωδία διοίκησης. Δεν μπορεί να φέρνετε μετά από ένα μήνα αφού έχει επιβληθεί το πρόστιμο, στην οικονομική επιτροπή το θέμα,  1.30 το μεσημέρι στις 2».

 

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην έντυπη Ε

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

βίντεο από την ομιλία του Γιάννη Μαρινάκη

Aleka Stamatiadi

3ος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 50 χιλιομέτρων

Κλ. Βαρελάς: Ανακοίνωση υποψήφιων