Κοινωνία Σημαντικότερα

Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για ληστείες στα Μέγαρα Απειλούσαν τα θύματα με μαχαίρι ή σωματική βία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών, στην περιοχή των Μεγάρων.

Δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων και της ΟΠΚΕ, κατηγορούμενοι για ληστείες κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών, στην περιοχή των Μεγάρων.

Οι κατηγορούμενοι επέλεγαν, απογευματινές ή βραδινές ώρες, σημεία με ελάχιστη κίνηση και απειλούσαν τα θύματά τους με μαχαίρι ή με τη χρήση σωματικής βίας.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, διαπιστώθηκε η διάπραξη επτά ληστειών από τους ανήλικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεγαν να «χτυπούν» απογευματινές και βραδινές ώρες, στα Πευκάκια, επειδή είναι ερημική και δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, που να καταγράφουν τις κινήσεις τους.

Οι δύο ανήλικοι ληστές είχαν ως ορμητήριο τους καταυλισμό Ρομά και κινούμενοι πεζή ή με ποδήλατα επέλεγαν τους στόχους τους, τους απειλούσαν ή και χρησιμοποιούσαν βία, για να αρπάξουν κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και χρήματα.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, ο ένας από τους δύο όχι μόνο άρπαξε το κινητό μίας κοπέλας, αλλά της επιτέθηκε σεξουαλικά, για αυτό και στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη Σταμούλης-Κοσμόπουλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Aleka Stamatiadi

«ΜΕΓΑΡΑ. Η Πολιτική Ιστορία μιας ελληνικής πόλης-κράτους έως το 336 π.Χ.»