Κοινωνία Σημαντικότερα

Ο Γ. Πατούλης στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων-Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχουν ως  βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, με βάση το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Στα 11 αυτά νοσήματα περιλαμβάνεται και το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής.

Γι αυτό λοιπόν το ΚΕΠ Υγείας καλεί όλους τους δημότες και δημότισσες ηλικίας από 50 ετών και άνω, καθώς και νεότερες ηλικίες, εφ’  όσον υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, να δηλώσουν συμμετοχή για να εξεταστούν προληπτικά με υπέρηχο για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Η δράση πραγματοποιείται σήμερα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου από τις 10:00 έως 15:00 υπό την ιατρική επίβλεψη της κας Μαρίας Παλιατσέα, Ακτινολόγου.

Στη σημερινή δράση βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης που συντονίζει τις δράσεις, τις οποίες εποπτεύει στο Δήμο Μεγαρέων ο Υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία Κων. Καράμπελας. Στην επίσκεψη βρέθηκαν και συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης και στελέχη του ΚΕΠ Υγείας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Megara Resins-Fanis Anastasios S.A.: Δωρεά νοσηλευτικού-ιατρικού εξοπλισμού

Πότε ορκίζονται Σύμβουλοι-Πότε εκλέγεται Προεδρείο

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων