Πολιτική Σημαντικότερα

Συλλυπητήρια του Γιώργου Παπανδρέου για το θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου.

Η ανακοίνωση:

 Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, σύντροφος, αγωνιστής της ζωής και των κοινωνικών αγώνων, ο Ανδριανός Μιχάλαρος, έφυγε πρόωρα από κοντά μας, δίνοντας μια άνιση μάχη με τη μάστιγα της εποχής μας.

Συνεπής δημοκράτης, στις επάλξεις των επιμελητηριακών αγώνων, που τον χαρακτήριζαν το ήθος, η εντιμότητα και η ανιδιοτέλεια, ξεχώριζε γιατί πάλευε για το κοινό καλό με τις αξίες του για οδηγό, αλλά και την έμφυτη τάση του να αναζητά νέες διεξόδους.

 Η θλίψη μας είναι μεγάλη για την απώλειά του.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκφράζουν στην οικογένειά του και στους φίλους και συντρόφους του, θερμά συλλυπητήρια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Συλλυπητήρια δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά για την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου

Σήμερα θρηνούμε την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου.

Θα θυμόμαστε τον Ανδριανό των αγώνων για την επιχειρηματικότητα,  τους συναδέλφους του, τα επιμελητήρια και το ρόλο τους.

Τον Ανδριανό που συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις, την αισιοδοξία και το χαμόγελο του, στην προσπάθεια της παράταξης μας να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήρια από την επιμελητηριακή κοινότητα

«Μας συγκλόνισε όλους η αναγγελία της μεγάλης απώλειας, για την οικογένειά του, την επιχειρηματική κοινότητα και το επιμελητηριακό κίνημα, του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανού Μιχάλαρου. Μετά από μια σκληρή μάχη 49 ημερών με τον κορωνοϊό, μια μάχη που έδωσε με τον μοναδικό τρόπο που έδινε τις μάχες της ζωής, της προάσπισης των δίκαιων των ΕΒΕ, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών, τις μάχες των προβλημάτων, των επιχειρήσεων, ο ύπουλος εχθρός τον κατέβαλε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.

«Η μεγάλη οικογένεια των Επαγγελματιών, των Βιοτεχνών και των Εμπόρων που επάξια εκπροσώπησε από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε ο αείμνηστος Πρόεδρος, θρηνεί όχι μόνο τον άνθρωπο, τον σύζυγο, τον πατέρα, θρηνεί για την απώλεια του φίλου, του αγωνιστή με δημοκρατικές αρχές, ένα σταθερό υποστηρικτή της υγιούς επιχειρηματικότητας και ένα δραστήριο και επιτυχημένο επιχειρηματία», προσθέτει.

«Για την ΓΣΕΒΕΕ ο Ανδριανός Μιχάλαρος υπήρξε ένας φίλος και συνεργάτης που συνεισέφερε με ιδέες και προτάσεις για παραγωγικές πρωτοβουλίες. Ειδικότερα, η αγάπη του για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και οι συνεχείς προσπάθειές του για την αναβάθμισή της είχαν οδηγήσει σε κοινές δράσεις μεταξύ του ΒΕΠ και της ΓΣΕΒΕΕ. Το κενό που αφήνει η πρόωρη απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτο.

Στην οικογένεια και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΠ εκφράζουμε  τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», καταλήγει.

Σήμερα η επιμελητηριακή κοινότητα αποχαιρετά, ένα δραστήριο μέλος της, τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό, μετά από 49 ημέρες νοσηλείας.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος έγραψε στο twitter: «Αποχαιρετούμε έναν μαχητή και φίλο, τον συνάδελφο Ανδριανό Μιχάλαρο, πρόεδρο του ΒΕΠ. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης έγραψε κι αυτός στο twitter: «Σήμερα η επιμελητηριακή οικογένεια έχασε ένα ωραίο άνθρωπο, τον φίλο πρόεδρο του ΒΕΠ Α. Μιχάλαρο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Ανδριανέ!».

Στη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής για την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου:
Σήμερα η Επιμελητηριακή κοινότητα αποχαιρετά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της, ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της, τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό, μετά από 49 ημέρες νοσηλείας.

Εγώ αποχαιρετώ τον φίλο, τον συνοδοιπόρο, τον οραματιστή. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω το μέγεθος της απώλειας. ‘Ανθρωπος χαρισματικός, με διάθεση για διαρκή προσφορά και με πλούσια δράση στα κοινά και κυρίως στον στίβο των διεκδικήσεων και της προσπάθειας ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα με την αίσθηση του καθήκοντος, αφιέρωνε πολύτιμο χρόνο για τα θέματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους του και τους επαγγελματίες που εκπροσωπούσε.

Για 49 ολόκληρες μέρες πάλεψε με σθένος και παληκαριά αυτόν τον ύπουλο εχθρό. Γνωρίζοντας την ψυχική του δύναμη, την αγάπη του για τη ζωή και για την οικογένεια του, είχαμε την ελπίδα ότι θα έβγαινε νικητής και από αυτή τη δοκιμασία. Δυστυχώς αυτό το χειμωνιάτικο πρωινό ήρθαν τα άσχημα μαντάτα. Ο Ανδριανός δεν τα κατάφερε. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του ή πορευτήκαμε δίπλα του σε κάποια φάση της ζωής του, θρηνούμε έναν μαχητή και έναν άνθρωπο που στάθηκε υπόδειγμα συνέπειας και ανιδιοτελούς προσφοράς. Αφήνει πίσω του σπάνια παρακαταθήκη με το αξιομνημόνευτο έργο του. Με πόνο ψυχής στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και κυρίως στην οικογένεια του.

Στην ανάρτησή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει ακόμη τα εξής:

Ποιός ήταν ο Αδριανός Μιχάλαρος

Ο Αδριανός Μιχάλαρος μπήκε δραστήρια στο επιχειρείν το 1986, όταν 21 ετών ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον κλάδο του αυτοκινήτου. Διατηρούσε δυο εταιρείες, μία στο χώρο τους αυτοκινήτου και μια ακόμα στον κλάδο της πυρασφάλειας – αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές . Ήταν ένας αταλάντευτος υπερασπιστής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τον γνωρίζαμε στις κοινές μάχες που έδωσε στον επιμελητηριακό θεσμό, στην οικονομία και στην κοινωνία. Αποδεδειγμένη η έμπρακτη στήριξη του στο επιχειρείν, ιδίως της μικρομεσαίας επιχείρησης καθώς από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας και Α’ αντιπρόεδρος και από το 2012 έως τον θάνατό του πρόεδρος του ΒΕΠ. Ονειροπόλος, καινοτόμος στη δράση, τιμήθηκε επάξια από τους βιοτέχνες του Πειραιά. Η προσφορά του, ιδίως στον προσανατολισμό του επιμελητηριακού θεσμού υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και η δράση του για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον χώρο της παιδείας, θα συνοδεύουν τη μνήμη του. Παράλληλα ήταν έντονη η ενασχόληση του και με τα κοινά όπου από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής και αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες συνδέσεις στο δίκτυο Ύδρευσης Μεγάρων

Εορτασμός της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα στρατεύματα κατοχής την 9η Οκτωβρίου

Εγκαίνια στο νέο κτίριο Εργαστηρίων του Τεχνικού Λυκείου Μεγάρων