ΑθλητισμόςΣημαντικότερα

Διαμαρτυρία Βύζα κατά διαιτησίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ  έχει την ηθική υποχρέωση απέναντι στους φίλους της ομάδας αλλά και τους φίλους του ποδοσφαίρου να προβεί σε δημόσια διαμαρτυρία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διαιτησία την ομάδα μας, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ανοχής του ανθρώπινου λάθους.

Ουδέποτε μέχρι σήμερα προβήκαμε σε κρίσεις κατά αποφάσεων διαιτητών, κι αυτό όχι γιατί δεν υπήρξαν σοβαρά διαιτητικά λάθη, αλλά γιατί θεωρούμε ότι έπρεπε να συμβάλλουμε στην διατήρηση ενός ήρεμου και πολιτισμένου κλίματος, σε σημείο τέτοιο που από ορισμένους η σιωπή αυτή εκλαμβάνεται  ως αδυναμία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια, με ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ  και ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ έπεσε θύμα εξόφθαλμων “διαιτητικών λαθών”που επηρέασαν την εξέλιξη των αγώνων , δυναμιτίζουν την ομαλή συνέχεια του πρωταθλήματος και οδηγούν την ομάδα μας με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό. Τόσο στον εντός έδρα αγώνα με τον ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ, ο διαιτητής κ. Βικτωράτος (της Ένωσης Πειραιά) αρνήθηκε να καταλογίσει  τρία(!!!)  πέναλτι υπέρ του ΒΥΖΑ σε ισάριθμες ανατροπές παικτών μας, αλλά και στον εκτός έδρας αγώνα στο ΛΕΒΑΝΤΕ, ο  διαιτητής κ Σταυρόπουλος (από την Ένωση Ηλείας), ακυρώνει  στο 44 λεπτό κανονικό γκολ, που πέτυχε ο ποδοσφαιριστής μας Τσοκωφ, ανατρέπει την αριθμητική υπεροχή αποβάλλοντας παίκτη της ομάδας μας και ενώ είχαν προηγηθεί υπέρ του Βύζα δυο συνεχόμενα φάουλ, φτάνει στο αποκορύφωμα να μην καταλογίζει πέναλτι στο 82 λεπτό, σε ανατροπή του παίκτη μας Κουσίδη από παίκτη του Λεβάντε, ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει ανατράπηκε από πίσω, με τράβηγμα από τον λαιμό. Ο συγκεκριμένος διαιτητής κατάφερε με τις αποφάσεις του και την υπεροψία του να εκνευρίσει ποδοσφαιριστές και φιλάθλους με αποτέλεσμα με την λήξη του αγώνα να υπάρξουν διαπληκτισμοί .

[quote]Λυπούμαστε που για πρώτη φορά, αθετούμε την πάγια τακτική μας να σχολιάσουμε την διαιτησία. Βλέποντας όμως την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με διαμαρτυρίες ομάδων να έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.[/quote]

Θεωρούμε ότι το όλο θέμα συμπεριφοράς της διαιτησίας απέναντι στην ιστορική ομάδα μας , είναι σχέδιο υποβιβασμού της, αφού η σημερινή διοίκηση δεν ήταν και ούτε είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε σενάρια διεξαγωγής αγώνων.

Η ομάδα του ΑΓΣ ΒΥΖΑ κόντρα σε όλα, θα συνεχίζει να αγωνίζεται με ήθος και αξιοπρέπεια, τιμώντας την ιστορία της και φίλους της ομάδας.

 Για το ΔΣ  

ο Πρόεδρος  Θ. Μιχάλαρος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτο ραντεβού στα Μέγαρα δίνουν αγρότες από Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Aleka Stamatiadi

Κέντρο Υγείας Μεγάρων: Επιστολή Γ. Μαρινάκη στον Β. Κικίλια

Δεν δουλεύουν τα φανάρια στην είσοδο των Μεγάρων