Στο Υπουργείο υγείας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς, όπως ανέφερε σε ανάρτηση του (φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη του Υπουργού υγείας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων τον Ιανουάριο του 2020) :

Σήμερα το πρωί μετάβηκα στο υπουργείο προκειμένου να καταθέσω στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις εναλλακτικές προτάσεις του συνδυασμού μας “Μαζί με Όραμα” μετά την μετατροπή του θριασίου νοσοκομείου σε COVID-19.

Εκεί είχα μία σύντομη συνάντηση με τον υπουργού υγειας Κο Βασίλη Κικίλια όπου του ανέφερα τα προβλήματα που δημιουργούνται και κατέθεσα τις προτάσεις μας στον διευθυντή του γραφείου του Κο Αρβανιτάκη.Τις προτάσεις μας κατέθεσα και στο γραφειο της υφυπουργού Κας Ραπτη και στο γραφείο του Γ.Γ πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Κο Θεμιστοκλέους με τους οποίους και έχω προγραμματισμένο ραντεβου τις επόμενες ημέρες.
Ο συνδυασμός μας με υπευθυνότητα στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας προσπαθώντας να γνωστοποιήσει τα προβλήματα στους αρμόδιους ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις!”

Αναλυτικά η επιστολή που κατέθεσε ο Kλ. Βαρελάς στο Υπουργείο Υγείας: 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σεβόμενοι την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα και το κομβικό σημείο που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία για να ξεπεράσει την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να στέκεται αρωγός στην κεντρική διοίκηση καταθέτοντας προτάσεις εφικτά εφαρμόσιμες, πάντα με γνώμονα  το όφελος των πολιτών.

Για τον λόγο αυτό, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων της 2ας Απριλίου 2021 με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την λειτουργία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου», ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» κατέθεσε απέναντι στην εισήγηση της δημοτικής διοίκησης εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες συμπεριλήφθησαν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με αριθμό 24/2021. Σας παραθέτουμε τις προτάσεις με την σχετική αιτιολογία:

«Η μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου σε only covid νοσοκομείο είναι μία απόφαση του Υπουργείου Υγείας που θα εφαρμοστεί από τις 07/04/2021. Είναι αλήθεια ότι το Θριάσιο νοσοκομείο αποτελεί την μοναδική μονάδα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που καλύπτει καθημερινά πολλά περιστατικά στη περιοχή μας. Θεωρώντας ότι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μετατραπεί το Θριάσιο νοσοκομείο σε only covid δε θα αλλάξει διότι το σύστημα υγείας έχει πιεστεί υπερβολικά και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που νοσούν, προτείνουμε να υπάρξει εναλλακτική πρόταση η οποία θα εφαρμοστεί άμεσα από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να καλυφθούν όλα τα ιατρικά περιστατικά της περιοχής μας.

Ζητάμε:

α) σε περίπτωση που δεν ανακληθεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου να υπάρχει δέσμευση για πόσο χρονικό διάστημα θα χρησιμοποιηθεί το νοσοκομείο για αυτό το σκοπό,

β) να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή εκτάκτου περιστατικού,

γ) να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων με τα απαραίτητο ιατρικό – νοσηλευτικό – διοικητικό προσωπικό ώστε να καλύπτει καθημερινά εφημερίες σε 24ωρη βάση,

δ) να υπάρξει άμεση συνεργασία με το νοσοκομείο Κορίνθου ώστε να καλύπτονται επείγοντα περιστατικά της περιοχής μας όπως επίσης και με ιδιωτικές κλινικές που βρίσκονται στην περιοχής μας,

ε) να υπάρχει κινητή μονάδα για επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο στα όρια του ∆ήμου μας.»

Τέλος, σας επισυνάπτω με την παρούσα επιστολή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με αριθμό 24/2021».

Με τιμή,

Βαρελάς Κλεάνθης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού δήμου Μεγαρέων «Μαζί με Όραμα»