Πολιτική Σημαντικότερα

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης

 Στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) συμμετέχει ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης

live video από τις εργασίες του συνεδρίου εδώ

Συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

 

Σε μια χρονιά εκλογών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν Ειδικό Θεματικό Συνέδριο με αντικείμενο τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων και προτάσεων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου  στη Θεσσαλονίκη.

Το Δήμο Μεγαρέων εκπροσωπεί στο συνέδριο αυτό ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης με πολύ πρόσφατη τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στα Μέγαρα πριν από λίγες ημέρες.

Εκτός όμως από τις εκλογές, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να συμβάλει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, με προτάσεις. «Η συνταγματική αναθεώρηση είναι πάνω και πέρα από κόμματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με ωριμότητα και υπευθυνότητα θα καταθέσει τις προτάσεις της, για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας» όπως επισημαίνει ο Γ. Πατούλης.

«Η Κ.Ε.Δ.Ε., ως θεσμικός φορέας του Κράτους και ο κατεξοχήν εκφραστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις που στηρίζουν την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μία διαδικασία πάνω και πέρα από κόμματα.  Αφορά την καθημερινότητα των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται μία ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με ωριμότητα και υπευθυνότητα θα καταθέσει τις προτάσεις της, κατόπιν διαλόγου, με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης».

 

Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Μεγαρέων με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζούρα Γιώργο και πίσω ο π. Υπουργός Παρασκευόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

175.500 ευρώ νέα έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Μεγαρέων

Μεγάλη προσέλευση στα τεστ του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Αθλητικές εγκαταστάσεις 650.000 ευρώ