Πολιτική

“Άνευ όρων παράδοση του Δήμαρχου κ. Σταμούλη στο θέμα  της διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης”

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Μπερδελή

 

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7ης Ιουλίου διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης έχει ως οδηγό την προσωπική του, πολιτική, επιβίωση και όχι τα συμφέροντα των δημοτών.

Από τις ουσιαστικές και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του επικεφαλής μας κ. Γιώργου Μπερδελή και των Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού μας, έγιναν αντιληπτά, πέραν πάσης αμφιβολίας, τα παρακάτω:

 

  • Ο Δήμαρχος χωρίς εξουσιοδότηση από το Δ.Σ και χωρίς να ενημερώσει, τουλάχιστον, τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, προχώρησε στην αλλαγή της θέσης του Δήμου σχετικά με την διέλευση του Αγωγού Υπερυψηλής Τάσης. Μια πράξη, πέρα για πέρα, αδιαφανής, αντιδημοκρατική και εκτός πολιτικής ηθικής.

 

  • Ο κ. Σταμούλης δεν προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης έγκρισης του έργου (ΑΕΠΟ) του Υπουργού Περιβάλλοντος που εκδόθηκε στις 6 Απρίλιου 2020. Εάν ο Δήμος είχε ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει το Σύνταγμα, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των πολίτων, θα είχε μπλοκάρει την υπογραφή της συμβάσης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Και τότε ο ΑΔΜΗΕ θα είχε καταλάβει ότι έχει να κάνει με έναν Δήμαρχο που είναι αποφασισμένος να δώσει πραγματική «μάχη» για να προστατέψει τα δικαιώματα των δημοτών του. Δυστυχώς με την, ύποπτη,  αδράνεια του κ. Σταμούλη χάσαμε την ευκαιρία να σταθούμε απέναντι στον ΑΔΜΗΕ, από θέση ισχύος. Αυτό θα ήταν το μεγάλο μας όπλο για να πέτυχουμε την αλλαγή του σημείου προσαιγιάλωσης, εκτός των ορίων του Δήμου μας.

 

  • Βεβαίως η αδράνεια του κ. Σταμούλη πέρα από ύποπτη είναι και επιλήψιμη γιατί προχώρησε σε, εν κρυπτώ, διαπραγματεύσεις με τον ΑΔΜΗΕ, για αντισταθμιστικά ανταλλάγματα. Επεδίωξε την χρηματοδότηση του προεκλογικού του προγράμματος, και έργων εντυπωσιασμού, που δεν δίνουν καμία αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.

 

 

Πρέπει να καταλάβει ο κ. Σταμούλης ότι την ευθύνη της διοίκησης την έχει ο ίδιος, και δεν ευθύνεται η αντιπολίτευση εάν δεν διαθέτει το ανάλογο «πολιτικό ανάστημα» προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολίτων.

Η παράταξή μας απέδειξε ότι έχει στελέχη που μάχονται με κάθε τρόπο, και καταθέτουν προτάσεις ουσίας, προς όφελος των πολιτών και του τόπου.

Τέλος χάρη στη υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης η διοίκηση, του κ. Γρηγόρη Σταμούλη, αναγκάστηκε να αλλάξει πλάνα και να ψηφίσει τις προτάσεις μας για άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου Νομικού και Τεχνικού συμβούλου προκειμένου να αντιδράσουμε, συντεταγμένα, στην υλοποίηση των επιζήμιων, για τον τόπο μας, σχεδίων της ΑΔΜΗΕ.

 

Η Ομάδα Επικοινωνίας του Συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δήμος με μεγάλες προοπτικές… αλλά όχι με αυτήν την διοίκηση!»

Aleka Stamatiadi

Αιτήματα Ενεργών Πολιτών Νέας Περάμου σχετικά με την επερχόμενη δομή μεταναστών στην Νέα Πέραμο και γενικότερα στον Δήμο Μεγαρέων

Πέτρος Δούκας: Προτάσεις για Ριζοσπαστικές Αλλαγές στο Πολιτικό μας Σύστημα