Πολιτική

Σπύρος Νικολάου: Μεθόδευση της διοίκησης τα διά περιφοράς για να αποφεύγει αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση

Πολλές οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μεγαρέων για τις δύο συνεχόμενες διά περιφοράς (μέσω e-mail) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοτικά Συμβούλια και ψηφοφορίες με e-mail στον Δήμο Μεγαρέων

Στη συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου, τέθηκαν τα 2 παρακάτω θέματα ως κατεπείγοντα:
  • Έγκριση προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας της οδού 28ης Οκτωβρίου, στα Μέγαρα την 25/11/2022
  • Περί έγκρισης επιπλέον αμοιβής του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου κ. Ελευθέριου Ζησ. Λαγού, ορισθέντος με την υπ’ αριθ. 299/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
Για τα παραπάνω θέματα, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Μαζί με όραμα”, Σπύρος Νικολάου, τοποθετήθηκε ως εξής: “Ψηφίζω ΝΑΙ και στα δύο θέματα του αποψινού δημοτικού συμβουλίου, και σας ενημερώνω για τα παρακάτω:

Είναι οι τελευταία φορά, που ανέχομαι να πραγματοποιείται συμβούλιο ”δια περιφοράς” και ως κατεπείγον, όταν ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ (αφού μεσολαβούν 10 περίπου ημέρες, για την πραγματοποίηση της εφαρμογής της απόφασης) καθώς επίσης και λόγοι που να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την πραγματοποίηση ”δια περιφοράς”.
Η διοίκηση του δήμου μας, θα πρέπει επιτέλους, να σταματήσει να κρύβεται από τα δια ζώσης δημοτικά συμβούλια, γιατί με τον τρόπο αυτό, αποφεύγει την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, καθώς επίσης και την συζήτηση σε ”προ ημερησίας’ θέματα, τα οποία θα είχαμε τη δυνατότητα να θέσουμε, αν η συνεδρίαση γινόταν ”δια ζώσης”.
Η μεθόδευση αυτή, που έχει γίνει κανόνας για την διοίκηση, και δεν εφαρμόζεται μόνο στα δημοτικά συμβούλια αλλα και σε ΝΠΔΔ του δήμου μας, πρέπει επιτέλους να λάβει ένα τέλος“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτροπή Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στο Δήμο

Λ. Κοσμόπουλος:«Φροντίζουμε για την υγεία όλων των πολιτών»

Αυτοψία του Υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή στην Κινέτα

Aleka Stamatiadi