ΠολιτικήΣημαντικότερα

Σπύρος Κορώσης: Πρέπει να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που ορίζει τα Μέγαρα Περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου

Τα Μέγαρα περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Πειραιά

Έντονες οι αντιδράσεις των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας-Ειδυλλίας για να μην περάσει το προτεινόμενο νομοσχέδιο που ορίζει τα Μέγαρα ως Περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Συγκεκριμένα καλούν ανοιχτό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ελευσίνας. Δείτε περισσότερα εδώ.

Σχετικά από τον Δήμο Μεγαρέων, παρέμβαση κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Κορώσης και ο συνδυασμός “Νέα Δύναμη”: “Καλωσορίζουμε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 4-4-2024.

Το άρθρο 6 αυτού ορίζει τα Μέγαρα ως μία εκ των δύο περιφερειακών εδρών του Πρωτοδικείου Πειραιά, στην οποία υπάγονται οι Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Είναι προφανές ότι η προτεινόμενη ρύθμιση είναι εξαιρετικά σημαντική κι αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο Δήμο μας.

Ενδεικτικά, η λειτουργία περιφερειακής έδρας του Πρωτοδικείου Πειραιά αυξάνει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα της πόλης των Μεγάρων σε καθημερινή βάση με τη φιλοξενία εκατοντάδων λειτουργών κι εμπλεκόμενων στην απονομή της δικαιοσύνης (δικαστών, δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων, διαδίκων, μαρτύρων).

Παράλληλα, η λειτουργία νέου δικαστικού μεγάρου, σαφώς μεγαλύτερου σε έκταση σε σχέση με το Ειρηνοδικείο Μεγάρων, που θα ικανοποιεί πολλαπλές δικαστικές ανάγκες συνεπάγεται τη δημιουργία πολυάριθμων κι αξιόλογων θέσεων εργασίας.

Είναι εκ των ων ουκ άνευ να σημειωθεί ότι άπαντες θα πρέπει ν’ ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση σε δημόσιο επίπεδο προκειμένου η ρύθμιση να ψηφιστεί ως έχει, παρά τις έντονες κι αβάσιμες αντιδράσεις όμορων δήμων οι οποίοι έχουν συνηθίσει να μαζεύουν όλες τις υπηρεσίες γύρω τους(ΔΕΔΔΗΕ, ΔΟΥ ) προς όφελος των Δημοτών τους .

Καλούμε το Δήμο Μεγαρέων, τις δημοτικές παρατάξεις και κάθε παραγωγικό φορέα της περιοχής να συστρατευτούν προκειμένου τα Μέγαρα να υποδεχτούν μία από τις κομβικότερες δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής.
Επιτέλους ένα καλό νέο για τον Δήμο μας.

«ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Επικεφαλής Σπύρος Γ. Κορώσης”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ψαράδικη Βραδιά γεμίζει  το πιάτο των φτωχών

Νέα πολεοδομικά σχέδια για 325 δήμους

“Όλοι μαζί μπορούμε” στην κεντρική πλατεία Μεγάρων

Aleka Stamatiadi