Πολιτική Σημαντικότερα

Σπ. Γαρυφάλης: Εκπροσωπώντας μια άλλη Ελλάδα

[quote]Σπύρος Γαρυφάλης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ:«Το ΠΑΣΟΚ  έχει τις δυνάμεις να κάνει την αλλαγή»[/quote]

[quote]

«Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να γυρίσει σπίτι του»

 

[/quote]

 

 

Σε μια τιμητική θέση τόσο για τον απόδημο Ελληνισμό, όσο και για τον ίδιο που υπηρετεί ως μέλος τις πολιτικές αξίες του ΠΑΣΟΚ, ο συμπολίτης μας, Έλληνας της Νέας Υόρκης πολλά χρόνια, Σπύρος Γαρυφάλης, είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Εκπροσωπώντας μια άλλη πλευρά των Ελλήνων, αυτών της γενιάς των μεταναστών στην Αμερική, βλέπει την κρίση με άλλη οπτική και είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να έλθει η αλλαγή.

Συνέντευξη στην Αλ. Σταματιάδη

 

 

garyfalis-syn

Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε στις λίστες αυτών των εκλογών;

Οι εκλογές έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Μου προτάθηκε σαν απόδημος του Ελληνισμού στην Αμερική να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Έχω διατελέσει γραμματέας της Νομαρχιακής της Αμερικής, ιδρυτικό μέλος της τοπικής οργάνωσης στο Brooklyn.  Παραμένω στο ΠΑΣΟΚ με πολιτική συνέχεια και συνέπεια.

Μου προτάθηκε και με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση να αντιπροσωπεύσω μια άλλη Ελλάδα, τον Ελληνισμό του εξωτερικού. Είναι τιμή για τον Ελληνισμό του εξωτερικού και για τα Μέγαρα.

 

Ποια είναι τα μηνύματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι οι βουλευτές που θα εκλεγούν μέσω της λίστας, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα προκαθορισμένο πλαίσιο, το ήδη συμφωνημένο τρίτο μνημόνιο;

Οι εκλογές είναι καίριες για τον εξής λόγο: το 3ο μνημόνιο από την κυβέρνηση της πρώτης φορά αριστεράς είναι επώδυνο και ο λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι θα έρθουν και δυσκολότερες ημέρες. Ακόμα και εκτός Ελλάδας ένα μνημόνιο είναι απέναντι από όλο τον Ελληνισμό.

Αυτές οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν. Έπρεπε η κυβέρνηση να φέρει εις πέρας αυτό που υπέγραψε με νέες συμμαχίες. Αυτό δεν έγινε. Για να ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά τους, ο λαός οδηγείται σε νέα εκλογική αναμέτρηση που κοστίζει κιόλας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο κόμμα. Αυτό που βλέπουμε, να έχουν πέσει τα ποσοστά του, είναι παροδικό. Έχει φοβερές δυνάμεις, θα αλλάξει την Ελλάδα. Έχει δυνάμεις να κάνει την αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα. Δημοσκοπικά, παλεύει και μπορεί να είναι το τρίτο κόμμα. Ζητάμε όλο τον κόσμο που έχει στηρίξει το κόμμα και τις ιδέες του από το 1974, να έρθει πίσω στο σπίτι του, όπως είπε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να κάνουμε την αλλαγή που θέλουμε σήμερα.

 

garifalis-gennimaa

 

Πώς θα μπορούσαν οι Έλληνες του εξωτερικού να βοηθήσουν τους Έλληνες στην Ελλάδα που μαστίζεται από την κρίση;

Οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπάνε την Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά πρέπει να υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση, ανταλλαγή απόψεων. Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουμε σταματήσει να βοηθάμε. Επισκεπτόμαστε την Ελλάδα συνέχεια και όχι μόνο το καλοκαίρι, έχουμε συγγενείς, φίλους, είμαστε πολύ κοντά στην Ελλάδα. Έχουμε συνεχή επαφή με τη μητέρα πατρίδα.

Έχουν γίνει πολλές επενδύσεις σε χρήμα αλλά και σε γνώση. Είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της Ελλάδας. Μαθαίνουμε από τα Μέσα, όταν ερχόμαστε από φίλους.

Όταν ερχόμασταν και βλέπαμε την ευμάρεια χαιρόμασταν. Σήμερα συμπάσχουμε. Η ομογένεια είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Όπως είχαμε κάνει διαδηλώσεις για την ονομασία «Μακεδονία» στην Ουάσινγκτον, όπως έχουμε στείλει πολλές φορές βοήθεια σε σεισμούς, σε πυρκαγιές.

 

 

 

Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, όταν μιλάμε για την επομένη των εκλογών, μιλάμε για συμμαχίες. Με ποιο κόμμα θα μπορούσε να συμπράξει το ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση;

Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, θα είναι να συμπράξουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να δείξουμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνεργασίες. Το ΠΑΣΟΚ αν είναι τρίτη δύναμη θα μπορέσει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην όλη διαδικασία.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κόσμο του να στηρίξει, να γυρίσει πίσω στο σπίτι του, να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή για καλύτερη ζωή του Έλληνα εργαζόμενου, επιχειρηματία, αγρότη. Να μπορέσουμε να είμαστε η Ελλάδα του φωτός, της ανάπτυξης, της ευημερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

βίντεο: Ημερίδα για τη διαχείριση πτηνοτροφικών αποβλήτων

Απολογισμός στην Αντιπεριφέρεια Αττικής: Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

Πανσέληνος στην Ν. Πέραμο με την Ορχήστρα Στρατιωτικής Μουσικής