Πολιτική

Στην ώρα τους οι εκλογές

«Κλείδωσαν» οι Κυριακές των Δημοτικών Εκλογών: 8 & 15 Οκτωβρίου 2023

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος που είναι πλέον λιγότερος των 12 μηνών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ενώ υπήρχαν φημολογίες για εκ νέου παράταση της θητείας των διοικήσεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έλαβαν τέλος με δηλώσεις των υπουργών εσωτερικών.

Στο υπουργικό συμβούλιο έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023. Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου.

Πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε παραπέμψει στο σχετικό νόμο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Με αφορμή το ερώτημα που διατύπωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής: «Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Me Pfizer και Johnson & Johnson τα εμβόλια μέσω δήμων

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων για την υποψηφιότητα Βασίλη Χατζόπουλου

“Τα ανάλγητα χαράτσια και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»”

Aleka Stamatiadi