Κοινωνία Σημαντικότερα

Σωτήρια η συνεχής επαγρύπνηση της Πυροσβεστικής

Έρευνες για εμπρησμούς στην περιοχή της Μεγαρίδας

 

Αναζητώντας τα ίχνη της φωτιάς, οι έρευνες συνεχίζονται για τις αιτίες της πυρκαγιάς στην Κινέτα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μπροστά σε ενδεχόμενα αναζωπυρώσεων ή νέων εστιών.

Συναγερμός και ανθρωποκυνηγητό υπόπτων στην περιοχή της Λούμπας εξελίχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου απετράπη εμπρησμός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι συνεχείς περιπολίες των πυροσβεστών της πυροσβεστικής αποδείχθηκαν ευτυχώς σωτήριες για το δάσος της Λούμπας. Οι άνδρες της πυροσβεστικής αντιλήφθηκαν το ύποπτο όχημα ακινητοποιημένο και άτομα με διάφορες ύποπτες κινήσεις που στη συνέχεια καταδίωξαν και περικύκλωσαν. Σχετικά διενεργούνται έρευνας από τις αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες της πυροσβεστικής.

Ο εμπρησμός, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές για την φωτιά συνθήκες, είναι μία αιτία που διερευνάται και στην περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Κινέτα, όπου σε μικρό χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν πολλές εστίες φωτιάς. Όπως φαίνεται στη δορυφορική αποτύπωση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, στις 12.03 της 23ης Ιουλίου αποτυπώθηκε η πρώτη εστία φωτιάς στην Κινέτα και σε μισή ώρα τα δορυφορικά δεδομένα κατέγραψαν 13 θερμικές εστίες πυρκαγιάς σε γραμμική διάταξη κοντά σε οδικό δίκτυο, γεγονός που προξενεί εύλογα ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτόπια παρατήρηση και έρευνα των αρμόδιων στελεχών της Πυροσβεστικής που εξελίσσεται μπορεί να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της φωτιάς. Και πέρα από τις επιτόπιες έρευνες, οι ανακριτές της Πυροσβεστικής συλλέγουν πάντα και μαρτυρίες που μπορεί να τους φέρουν πιο κοντά στη λύση του γρίφου. Πληροφορίες από περίοικους ή συναδέλφους τους που έφτασαν πρώτοι στο σημείο μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες. Ακόμη και οι τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται στο 199 της Πυροσβεστικής μπορεί να προσφέρουν σημαντικά στοιχεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής η “λύση” για τις καθυστερήσεις στα έργα

Καθαρισμός της παραλίας της Βαρέας την Κυριακή από φίλους του πολιτευτή της ΝΔ Ε. Λιάκου

Ούτε η Ανακύκλωση λειτουργεί λόγω ΧΥΤΑ Φυλής