Κοινωνία

Σωστή Μετάβαση από το ποδήλατο στο μηχανοκίνητο Όχημα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός My Grand Road συνδιοργάνωσε με την Δ/νση Β/μιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής δράση με θέμα την «Σωστή Μετάβαση από το ποδήλατο στο μηχανοκίνητο Όχημα» και απευθύνθηκε σε μαθητές Λυκείου. Η δράση είχε ως θέμα την οδική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα σε εξωτερικό χώρο ΚΤΕΟ επισκέφτηκαν 600 μαθητές όπου ο χώρος είχε διαμορφωθεί και τοποθετηθεί εκπαιδευτικά εργαστήρια στελεχωμένα από έμπειρο προσωπικό.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον χώρο της εταιρείας HYUNDAI όπου ενημερώθηκαν για τα έξυπνα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων της Hyundai αλλά και μέσο της μεταφοράς τους ως επιβάτες οι μαθητές αισθάνθηκαν βιωματικά στην πράξη το σύστημα αποτροπής σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα.

Επίσης επισκέφτηκαν το εργαστήριο του οργανισμού μας , όπου μέλη μας ενημέρωσαν τους μαθητές για την χρήση και μεταφορά του τριγώνου ασφαλείας , του φαρμακείου αλλά και του πυροσβεστήρα. Μέλος του ΚΤΕΟ ανέδειξε τα μέτρα ασφάλειας και την ασφαλή οδήγηση μοτ/τας, ο Ζάλης Γιάννης έμπειρος εκπαιδευτής οδηγών ενημέρωσε τους μαθητές για την οικολογική οδήγηση και τις προϋποθέσεις απόκτησης του διπλώματος οδήγησης, ο τεχνίτης ελαστικών Γιάννης Μιχάλαρος έδωσε τις απαιτούμενες γνώσεις στα παιδιά για τον σωστό έλεγχο των ελαστικών- αντικατάσταση- αναγνώριση και έμπειρος ελεγκτής ΚΤΕΟ ενημέρωσε τους μαθητές για την σχέση του αναγκαίου ελέγχου από ΚΤΕΟ και ποια η σχέση του με την Οδική Ασφάλεια.

 

Ο Στράτος Βιτάλης , εργαζόμενος της Ολυμπία Οδού- Λειτουργία, ενημέρωσε τους μαθητές για την ασφαλή οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, τις προϋποθέσεις χρήσης της λωρίδα έκτακτης ανάγκης και για τις άμεσες ενέργειες σε περίπτωση που εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο. Ο Θανάσης Κοράκης, οδηγός του μηχανοκίνητου αθλητισμού Rally , ενημέρωσε τους μαθητές για την διαφορά της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας ενός αγωνιστικού οχήματος σε σχέση με ένα συμβατικό, επίσης για τον εξοπλισμό που φέρει ο οδηγός αλλά και για τον χρόνο- απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων Επιπυραγός Δημήτρης Καϊάφας μαζί με στελέχη του ενημέρωσαν τους μαθητές για την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος σε τροχαία συμβάντα, καθώς επίσης ενημέρωσαν τους μαθητές για την χρήση-λειτουργία του εξοπλισμού που φέρει ένα πυροσβεστικό όχημα.

Τα βιωματικά εργαστήρια τα επιμελήθηκανοι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων της Β/μιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής κα Κορακίδη Γεωργία και ο κ. Μαυράκης Αναστάσιος.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας της εταιρείας HYUNDAI με την ονομασία #SafeMove η οποία ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2017-2018 και θα συνεχιστεί την νέα σχολική χρονιά.

Για την My Grand Road

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες για τη χρήση μάσκας στο σχολείο

ΒΕΠ: Η Φώφη Γεννηματά αφουγκραζόταν την αγωνία της Μικρομεσαίας επιχείρησης

Aleka Stamatiadi

Δωρεάν μαστογραφίες για άπορες γυναίκες από τον Δήμο Μεγαρέων