Κοινωνία Σημαντικότερα

Συλλήψεις συμμορίας ληστών στο Βλυχό

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο Βλυχό κατέληξε σήμερα, Παρασκευή, τα ξημερώματα, σε συλλήψεις 7 τσιγγάνων ηλικίας 21 έως 32 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) συνεργοί τους., για ληστείες, διαρρήξεις

Εντυπωσιακός ο αριθμός των κλοπιμαίων που ευρέθησαν στην κατοχή τους και πλέον βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και μπορούν συμπολίτες μας θύματα κλοπών να τα πάρουν πίσω…

Με την κατάσταση της παραβατικότητας εκτός ορίων, οι αστυνόμοι ετοίμαζαν το έδαφος με έρευνες μηνών και σήμερα η επιχείρηση, που είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στον καταυλισμό των τσιγγάνων, απέφερε στη σύλληψη συμμορίας που δρούσε ληστεύοντας συμπολίτες μας.

Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπλα, χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι και κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα του Τ.Α. Μεγάρων εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από οικίες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο (Αρμακάδες, Άνω/Κάτω Βλυχάδα, Λάκκα Καλογήρου, Κανδήλι, Κουμίντρι, Αγ. Παντελεήμονα, Αγ. Τριάδα, Αγ. Ιωάννης, Μελί, Βαρέα). Οι δράστες παρακολουθούσαν τις οικίες που επρόκειτο να ληστέψουν μερικές ημέρες νωρίτερα. Αρκετά από τα θύματα των ληστειών ανέφεραν πως είχαν παρατηρήσει ύποπτους κοντά στα σπίτια τους λίγες ημέρες πριν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων (4) συνεργών τους συνεχίζονται.

Όσοι πολίτες μπορούν να διακρίνουν στις φωτογραφίες κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο ή έχουν δηλώσει ως κλεμμένο κάτι, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων στο 22960 28001.

 

syllipseistsigganon2404-2

 

syllipseistsigganon2404-1

 

syllipseistsigganon2404

 

 

syllipseistsigganon2404-3

 

 

Την Τρίτη 28/4/2015 στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων για τα θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας της πόλης.

φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αραπέτσικας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανησυχία για την Αποχέτευση Ν. Περάμου

Προετοιμάζεται η «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα

1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Aids

Aleka Stamatiadi