Κάτι δικά μου

Ψήφισες “ΝΑΙ” θα το πληρώσεις

γράφει η Αλέκα Σταματιάδη
Πολιτική και κοινωνία βαρέλι δίχως πάτο
Πόση απογοήτευση μας δίνουν καθημερινά δηλώσεις και δρώμενα στην πολιτική που αρχίζω και  δίκιο έχουν όσοι απέχουν ακόμα και από τις εκλογές.
Αυτούς που τους κατηγορούμε για αδιαφορία στα πολιτικά, έχουν δίκιο να αποστρέφονται όταν βγαίνει εκπρόσωπος κυβέρνησης και “αναζωπυρώνει” και βάζει λάδι στα καμμένα κάρβουνα της φωτιάς του δημοψηφίσματος.
Αντιγράφω τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση σήμερα:
«Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε [η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ] τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».
«Εννοούσα τα ευπορότερα στρωματά, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του “Ναι” στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου» .
 
Προσέθεσε ότι οι λαϊκές δυνάμεις που ψηφίσαν “Όχι” στο δημοψήφισμα δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου, αλλά ψηφίσαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο.
Με τη διχόνοια, την πόλωση και την επαναφορά των δήθεν θέσεων του ψευδοδημοψηφίσματος το μόνο που κατορθώνεται είναι η επιδείνωση της απόγνωσης της ελληνικής κοινωνίας.
Αντί να τα λύσουμε τα προβλήματα της βαθιάς πολιτικής κρίσης, πετάμε μια μονόπλευρη πολιτική ντεμέκ δήλωση συμπεριφερόμενοι ως αντιπολίτευση του 5%. Χωρίς να συναισθανόμαστε ότι η κοινωνία “περιμένει” λύσεις στα τόσα προβλήματα που φορτώνεται. Και ναι το ΔΝΤ και το χρέος μας φέρνουν τους φόρους αλλά το κοινωνικό κλίμα το διαμορφώνουν-και-οι πολιτικοί που ψηφίζουμε…
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάρων γη, γιορτή και πανηγύρι

Aleka Stamatiadi

Γιατί με κούρασες στο facebook

Aleka Stamatiadi

«Ντενεκέδες» στην Εθνική Επέτειο

Aleka Stamatiadi