Περιφέρεια Αττικής

Παιδικό θέατρο στους καταυλισμούς των τσιγγάνων

[quote]Πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό θεατρικό τριήμερο για παιδιά στη Δυτική Αττική στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής παρέμβασης της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής[/quote]

 

Πραγματοποιήθηκε “παρά τις οργανωμένες κραυγές ρατσισμού σε κάποιες περιπτώσεις” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, πολιτιστικό θεατρικό τριήμερο για παιδιά σε περιοχές της Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για συστηματικές κοινωνικές παρεμβάσεις σε περιοχές συγκέντρωσης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων με χαμηλό βαθμό πρόσβασης σε πολιτισμικά αγαθά, όπως το θέατρο.

Την Παρασκευή, 27 Μαΐου, η παράσταση «ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» από την παιδική σκηνή θεάτρου «Ο ΘΕΣΠΙΣ», φιλοξενήθηκε στο καινούργιο ανοικτό θεατράκι των Νεοκτίστων Ασπροπύργου και ψυχαγώγησε περίπου 150 παιδιά και 50 ενήλικες. Η προσέλευση μη ρομά οικογενειών ήταν ένα ηχηρό ράπισμα στις οργανωμένες πρωτοβουλίες κάποιων να αποθαρρύνουν τη συμμετοχή και των δυο κοινοτήτων (ρομά και μη ρομά) στην θεατρική παράσταση.

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, η παράσταση» φιλοξενήθηκε στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, ψυχαγωγώντας  περίπου 350 παιδιά και 150 ενήλικες.

Την Κυριακή, 29 Μαΐου, η παράσταση φιλοξενήθηκε στην περιοχή της Αυλίζας Ζεφυρίου, περιοχή με ιδιαίτερα οξυμμένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, ψυχαγωγώντας περίπου 220 παιδιά και 80 ενήλικες.

Η παράσταση «ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ», μέσα από έντονα κωμικά στοιχεία, προέβαλε μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού της διαφορετικότητας όπου το θέατρο έχει το δικό του τρόπο να γίνεται ο καθρέφτης του εαυτού μας, της εποχής και της κοινωνίας μας. Και στις τρείς εκδηλώσεις,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, έκανε ειδική αναφορά στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 που σηματοδοτεί την προώθηση μιας συνολικής ατζέντας για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής και μέσω του πλούσιου πολιτισμού της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες κοινωνικής παρέμβασης σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης όλων των πολιτών με όρους ισοτιμίας, αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά, η στήριξη των οποίων και μέσω της θεατρικής αγωγής, θα συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο για τις τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζουμε…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψεκασμοί δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητας Δυτικής Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Υπόνοιες για κρυφό λογαριασμό

Απολογισμός στην Αντιπεριφέρεια Αττικής: Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες