Κοινωνία Σημαντικότερα

Ψάρεμα και ιστιοπλοΐα πόλος έλξης στη Βαρέα

 

Εξωρ. Σύλλογος Βαρέας: «Έχουμε χρέος να σταματήσουμε τα υπόγεια σχέδια με υποβρύχια καρκινογόνα καλώδια και με εξόρυξη βωξίτη στην όμορφη περιοχή μας»

 

 

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ήταν ακόμα ένα σαββατοκύριακο με δραστηριότητες που έφεραν επισκεψιμότητα στην παραλία της Βαρέας.  Όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Αλεποχωρίου, κάνουν μαθήματα και εξάσκηση στη Βαρέα και παράλληλα, την Κυριακή διεξήχθη το 1ο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αλιείας από την αρχή για το 2019.

Συμμετείχαν συνολικά 31 ερασιτέχνες ψαράδες, μεταξύ των οποίων 4 γυναίκες και 5 νέα παιδιά κάτω των 14 ετών. Ανάμεσά τους και ο μικρός Δημήτρης Μουρτζούκος.

Οι αθλητές της Ακαδηµίας Αθλητικών δραστηριοτήτων συμμετέχουν αλλά και διοργανώνουν διεθνή τουρνουά αλιείας (Τυνησία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Μαρόκο, Αλγερία, Ολλανδία, Σλοβενία) κατακτώντας διακρίσεις και με την διοργάνωση πρωταθλημάτων στη Βαρέα προβάλλεται πανελλαδικά η περιοχή μας.

 

 

 

Η αλιεία με την ιστιοπλοΐα προσέφεραν πρωτόγνωρο θέαμα για την περιοχή, για θεατές, αθλητές και επισκέπτες, αποτέλεσμα συνεργασίας του συλλόγου της με τον Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου.

Στην τελετή απονομής των βραβείων ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Βαρελάς μίλησε σχετικά με αυτές τις δραστηριότητες:  «Σας καλωσορίζω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πανέμορφη παράλια μας και σας συγχαίρω για την αστείρευτη προσπάθεια που κάνετε για εμάς προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο, την περιοχή μας με τους αγώνες σας εδώ άλλα και στους διεθνείς αγώνες, όπου λαμβάνεται μέρος και διοργανώνετε. Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε να είναι ο σύλλογος μας αθλοθέτης τα τελευταία χρόνια στο Διεθνές Τουρνουά Αλιείας από την ακτή «RESPECT THE SEA» και με την πράξη αυτή διαφημίζεται η περιοχή μας Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ακαδημίας Νίκο Αλεφραγκη, τον Γεν. Αρχηγό Αλέξανδρο Σαπουνάκη και την Γεν. Γραμματέα Ρενα Βγενοπούλου για την άψογη συνεργασία μας και την αμέριστη στήριξη στον σύλλογο μας. Τους έμπειρους αθλητές για την βοήθεια που δίνουν στους νεαρούς αθλητές ώστε να γίνουν μελλοντικοί πρωταθλητές παίρνοντας ως λαμπρό παράδειγμα το επίτευγμα που πέτυχε σε μικρό χρονικό διάστημα ο 10χρονος Δημήτρης Μουρτζούκος στην Λεπτοκαρυά Πιερίας που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία τζούνιορ αρχίζοντας από αυτήν εδώ την παράλια.

Ο Δημήτρης έκανε την αρχή και έδωσε το παράδειγμα το τι μπορεί να κάνει μια υγιή συνεργασία προσωπική άλλα και συλλογική και χαιρόμαστε που το ακολουθούν και άλλα νέα παιδιά».

 

Οι αθλητικές δράσεις στη Βαρέα αντίβαρο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση

Με αφορμή αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις, ο Ι. Βαρελάς μίλησε και για τις προσπάθειες υποβάθμισης του παραλιακού μετώπου των Μεγάρων, αντί της ανάδειξής του: «Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την παραλιακή αυτή περιοχή σε Βιομηχανική Περιοχή και για αυτό η ανάγκη σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος τόσο του κοινωνικού όσο και του φυσικού καθίσταται επιβεβλημένη πλέον από όλους μας και δεν πρέπει να μένουμε θεατές. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε, να πρωταγωνιστήσουμε για το μέλλον το δικό μας και του τόπου που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.

 

Έχουμε χρέος ως σύλλογος να προστατέψουμε και να σταματήσουμε τα υπόγεια σχέδια και εγκληματικά σχέδια για την καταστροφή τις περιοχής που έχουν δρομολογηθεί με υποβρύχια καρκινογόνα καλώδια και με εξόρυξη βωξίτη στην όμορφη περιοχή μας.

Ο σύλλογος μας τα τελευταία χρόνια κάνει μια μαραθώνια προσπάθεια για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής με διάφορες συνεργασίες συλλογικές και προσωπικές άλλα χωρίς την παραμικρή βοήθεια σε αυτή από την δημοτική αρχή.

Δεν πράττει ούτε τα ουσιώδη, καθημερινά και απλά, αφού όπως βλέπετε τα σκουπίδια διπλά σας έχουν εκεί από τις 25 Δεκεμβρίου και ενώ γνώριζαν για τους αγώνες έμειναν αμάζευτα και αυτό δεν τιμά κανέναν και σας ζητάω συγγνώμη εγώ προσωπικά για την απαίσια αυτή μυρωδιά και την εικόνα. Τελειώνοντας θα σας πω ότι τηρώντας πλήρως τις διατάξεις και τους κανόνες του καταστατικού μας θα αγωνιστούμε και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα του αγώνα μας.

 

 

 

Θα κερδίσουμε γιατί δεν θα σταματήσουμε, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε καμιά Κόζα Νόστρα σε κανένα ύπουλο παιχνίδι εντός της περιοχής ευθύνης μας. Σας καλούμε να είστε διπλά στον σύλλογο για το καλό της περιοχής ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αθλητικές δραστηριότητες που μόνο οφέλη θα έχουν για ψυχική σωματική υγεία και ευεξία . Στις απονομές των νικητών μας έκανε την τιμή να παραστεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Κλεάνθης Βαρελάς και οι συνεργάτες του υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Βερονίκη Ζωγράφου, κα Σοφία Κιοσκέρογλου και ο κ Σπύρος Νικολάου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη τους στις δραστηριότητες μας Ευχαριστούμε τον κ. Σταμάτη Καρατσόλη για την προσφορά για τα αναψυκτικά και τις γευστικές απολαύσεις που πρόσφερε στους αθλητές και τους θεατές που παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο Γρ. Σταμούλη στην Ν. Πέραμο

Προληπτικά μέτρα από τους Μελισσοκόμους για την αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στις παραλίες ζητά ο Γρ. Σταμούλης