Πολιτική Σημαντικότερα

Όμορφες πόλεις: Όλοι θέλουν την πρόοδο και την ευημερία…

 

Όλοι μιλούν για ανάπτυξη στις πόλεις μας αλλά κανείς δεν λέγει το πώς θα έρθει!  Όλοι θέλουν την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας αλλά τα περιμένουν όλα από ένα κράτος που με το ζόρι κρατιέται ζωντανό!

Το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης είναι ένα απέραντο επιδοματικό, πελατειακό, αντί-επιχειρηματικό περιβάλλον που δείχνει να μην μεταβάλλετε.  Πως όμως θα έχουμε μέλλον σε αυτό το τόπο που ερημοποιείται διαρκώς και όλοι αδιαφορούμε. Γιατί όσες προσπάθειες κι’ αν έχουν γίνει από την εκάστοτε δημοτική αρχή απέτυχαν, άλλες πολύ και άλλες λίγο;  Μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγή φιλοσοφίας;  Μήπως η μέχρι τώρα παλαιωμένη διοίκηση δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην καταστροφή;

Ήρθε η ώρα στις πόλεις μας να κοιτάξουμε μπροστά, σχεδιάζοντας το πραγματικό προς όφελός μας μέλλον. Που θα βασίζεται κυρίως στις σύγχρονες για την εποχή μας μεθόδους διοίκησης και αξιοποιώντας πόρους και προγράμματα που μέχρι σήμερα δεν είχαμε την δυνατότητα να τρέξουμε.

1ον Άμεση αξιοποίηση της υπάρχων βιομηχανικού πάρκου και στενή συνεργασία με τους εναπομείναντες επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και την προβολή της για να ελκύσουμε νέες επιχειρήσεις. Οι τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί του συλλόγου Βιομηχανικής Περιοχής Μεγάρων κ. Κασιμάτης Δημήτριος και άλλοι επιχειρηματίες θα μας καθοδηγήσουν για τις λύσεις των πολλών και χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.  Ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρολογικά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, δρόμοι, ασφάλεια, καθαριότητα κ.α. είναι τα μείζονα προβλήματα που βελτιώνοντάς τα θα έχουμε μεγάλη εισροή νέων επιχειρήσεων μιας και στην περιοχή υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κτήρια και εγκαταστάσεις.

2ον Μετατροπή χρήσης των εγκαταστάσεων τις ελαιουργικής στον δρόμο Περάματος από αθλητισμό – αναψυχή σε κέντρο διανομής αγροτικών, ζωικών και αλιευτικών προϊόντων της Μεγαρικής Γης.  Οι τεράστιοι χώροι της ελαιουργικής μπορούν να υποδεχτούν τη λειτουργία μίας μικρότερης κλίμακας λαχαναγορά που θα τροφοδοτεί την Αττική αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο.  Η ιδέα του Αγροτικού συλλόγου Μεγάρων με τον άξιο πρόεδρο του κ. Παπαβασίλη Γεώργιο θα μας καθοδηγήσει στην επίτευξη αυτού του μεγάλου και με πολλαπλά οφέλη έργου.

3ον Τουρισμός – Αναψυχή στην Νέα Πέραμο, Κινέτα, Αλεποχώρι, Πάχη, Μέγαρα. Με αιχμή την ήδη γνωστή Νέα Πέραμο και με συμβουλάτορες του Δήμου μας άξιους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, που επί σειρά ετών ξέρουν το πώς θα φέρουν τον κόσμο στην περιοχή μας.  Ξεκινώντας άμεσα από την τρέχουσα σεζόν επιθετική διαφήμιση και δυναμικό marketing, ώστε να ξανάρθουν οι χιλιάδες των επισκεπτών που χάσαμε τα τελευταία χρόνια όχι μόνον λόγο κρίσης αλλά και γιατί πήγαν κάπου αλλού.  Ο Δήμος μας απλά προβάλλοντας της ομορφιές του με σωστό και επαγγελματικό τρόπο, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά με τεράστιο κέρδος για την πόλη μας!

4ον Η μετατροπή της ήδη «κουρασμένης» Μεγάρων Γη σε πανελλαδικό φεστιβάλ οίνου, αυγού και λαδιού. Τα τρία «γερά» χαρτιά της τοπικής μας παραγωγής με συμμετοχές και εκδηλώσεις που θα έχουν στόχο την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας.  Προϊόντων που με τις κατάλληλες ενέργειες και τις σύγχρονες τεχνικές marketing και πωλήσεων μπορούν με μικρό κεφάλαιο να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.  Οι οραματιστές της κ. Καστάνης Σωτήρης και κ. Πανταζής Αναστάσιος θα είναι οι άνθρωποι που θα μας οδηγήσουν στη σίγουρη επιτυχία της.  Η σημερινή Μεγάρων Γη θα ξανά ξεκινήσει τα ταξίδια της (όπως πολύ σωστά έπραξε η σημερινή Δημοτική Αρχή) εντός και εκτός συνόρων, όπως έκανε στο παρελθόν ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων & το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Για εμάς στο νέο δημοτικό συνδυασμό Όμορφες Πόλεις αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες για την μετάβαση των Μεγάρων και της Νέας Περάμου από την οπισθοδρόμηση στην πραγματική ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής μας.  Για μας η πρόοδος των πόλεων μας και των κατοίκων είναι το στοίχημα που θα κερδίσουμε προς όφελος κυρίως των νέων γενεών.

 

Σας ευχαριστώ, ο επικεφαλής του συνδυασμού,

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Οικονομολόγος – Μ.Β.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσμοί & πρόσωπα στην επανάσταση του 1821

Δήλωση υποψηφιότητας με Πατούλη από τον Γ. Μαρινάκη

Aleka Stamatiadi

«Προϋπολογισμός Ανάγκης» ο 1ος της Διοίκησης Γρ. Σταμούλη