Κοινωνία Σημαντικότερα

“Πρώτο κουδούνι” με μάσκες, αντισηπτικά, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

Με μέτρα κατά της πανδημίας αλλά και ελπίδες να κυλήσει ομαλά και δια ζώσης η φετινή σχολική χρονιά εγινε αγιασμος στα σχολεία της περιοχής μας.

 

Λ. Κοσμόπουλος: «Καλή χρονιά με αισιοδοξία.
Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στις ανάγκες μαθητών και της σχολικής κοινότητας»

Σχολικές μονάδες της Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε την ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολείων ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και, με ευχές για «καλή σχολική χρονιά», συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και γονείς για τις ανάγκες τους, εν όψει μιας νέας και απαιτητικής χρονιάς.
Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα: «Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά σε όλους, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά θα είμαστε και φέτος αρωγοί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σε ο, τι ανάγκη παρουσιαστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας.

Η πανδημία μπορεί να στέρησε από τα παιδιά μας το αγαθό της παιδείας μέσα από την ουσιαστική επαφή με τον δάσκαλο και τους συμμαθητές, αλλά ελπίζουμε ότι με την ορθή εφαρμογή υγειονομικών μέτρων με τη συνεργασία όλων μας να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη σχολική χρονιά. Είμαι αισιόδοξος ότι με τήρηση των μέτρων, με καλή θέληση και συνέπεια θα μπορέσει η φετινή χρονιά να γίνει μια γόνιμη και δημιουργική περίοδος για τα παιδιά, το μέλλον του τόπου μας».

 

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς η οποία σηματοδοτεί το εφαλτήριο για ένα νέο ταξίδι, με στόχο την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, καθώς και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καλή αρχή, με δύναμη και πίστη στις δυνατότητές τους.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας έναντι στην πανδημία.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εκπαίδευσης για τα παιδιά και τη νεολαία μας που αποτελούν και τη μεγαλύτερη ελπίδα για το αύριο της πατρίδας μας, η ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της παιδείας αποτελεί και για εμένα εκ των βασικότερων προτεραιοτήτων της δημόσιας δράσης μου.

Αρωγοί σε αυτή την άοκνη προσπάθεια παραμένουν η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς, οι οποίοι διαδραματίζουν τον κυριότερο ρόλο στη μαθητική διαδρομή των παιδιών.

Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία».

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης επ’ ευκαιρία της έναρξης της νέας Σχολικής χρονιάς δήλωσε: « Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μία αφετηρία με στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο δρόμο των μαθητών, για την απόκτηση της γνώσης.

Σε αυτή την πορεία εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε δάσκαλο και Καθηγητή, σε κάθε γονιό και Κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή και πίστη, για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Και σε αυτή τη δύσκολη για όλους χρονιά, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, που έχει αναστατώσει τη ζωή μας, η Διοίκηση του Δήμου φρόντισε ώστε τα Σχολεία να ανοίξουν εφέτος στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο με τα κατά το δυνατόν λιγότερα  προβλήματα.

Ο Δήμος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και με το προσωπικό, που διαθέτει φρόντισε να κάνει ότι πρέπει, για τη συντήρηση  των σχολικών κτιριακών συγκροτημάτων. Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι είμαστε εδώ για να παρέμβουμε και να επιλύσουμε άμεσα το όποιο τυχόν πρόβλημα που θα προκύψει και να λάβουμε κάθε δυνατό και αναγκαίο μέτρο για την υγιεινή, την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας των Σχολικών υποδομών στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, γονείς κι εκπαιδευτικούς, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ,  με υγεία και  δύναμη.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητές & Αθλητές βραβεύει ο Δήμος Μεγαρέων

“Πολίτες Μεγάρων”: Ενημέρωση για πλειστηριασμό, κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο

Στα σκαριά Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Μεγάρων;