Κοινωνία Σημαντικότερα

Προσοχή στους δρόμους: Χείμαρροι & εγκλωβισμένοι οδηγοί

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου – Άνοιξε μία λωρίδα – Εγκλωβισμένοι οι οδηγοί

Έκλεισαν τα διόδια της Ελευσίνας

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην δυτική Αττική, προκαλώντας προβλήματα στις γειτονιές και το οδικό δίκτυο.

Νωρίτερα, τα ορμητικά νερά διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στις δυο λωρίδες της νέας εθνική οδού στο 29,5 χιλιόμετρο της εθνικής –προς Κόρινθο, ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Προβλήματα υπήρξαν και στην παλαιά εθνική οδό από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Αττική εκτός από την έξοδο προς Μάνδρα, η οποία παραμένει κλειστή. Ταυτόχρονα έκλεισαν και τα διόδια της Ελευσίνας

Η Πυροσβεστική συνεχίζει το έργο της στα πλημμυρισμένα υπόγεια -κατά κύριο λόγο-, ενώ η Τροχαία διέκοψε ξανά την διέλευση των οχημάτων στην ΠΕΟΑ- Θηβών και σε άλλα σημεία της ΕΟΑ- Κορίνθου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η πυροσβεστική έχει δεχθεί 95 κλήσεις, 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 οχήματα με 80 πυροσβέστες στις περιοχές ποτ παρουσιάζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

 

Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όσον αφορά ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας, ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρεύμα που «κατεβαίνει» από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη. Ωστόσο το νερό κυλά και απομακρύνεται χωρίς να εμποδίζεται από οχήματα ή άλλα βαριά αντικείμενα καθώς οι κάτοικοι -πλημμυροπαθείς προ 7μήνου- προνόησαν και τα απομάκρυναν έγκαιρα. Τα φερτά που κατεβαίνουν από το βουνό παρασύρουν τα ελαφρά αντικείμενα όπως και τα υλικά για τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια.

 

Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, από το άτυπο Συντονιστικό που έχει συγκληθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, έχει κλείσει ο δρόμος προς Κόρινθο στο ύψος της Λουτρόπολης. Λόγω δε της «σφοδρότητας της καταιγίδας, πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται στον Ασπρόπυργο και στη Μαγούλα, καθώς οι όγκοι του νερού διοχετευτήκαν και σε άλλους χείμαρρους με αποτέλεσμα να επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά τόσο σε νέες περιοχές όσο και κατά μήκος της Εθνικής Οδού», δημιουργώντας μιας κατάσταση που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής η οποία αναγκάζεται να μεταβαίνει περιφερειακά στην περιοχή της Μαγούλας όπου η στάθμη του νερού σε ορισμένους δρόμους έχει σημειώσει απειλητική άνοδο.

Όλα αυτά συνέβησαν αφού προηγήθηκε μια εφιαλτική νύχτα για τους κάτοικους της περιοχής οι οποίοι είδαν να επαναλαμβάνονται στιγμές όπως εκείνες προ επτά μηνών. Και σε αυτή την περίπτωση το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων φορέων για τις καθυστερήσεις στα αναγκαία έργα υποδομής συνεχίζεται και η γραφειοκρατία «πνίγει» τις εργασίες αποκατάστασης.

 

Η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα λόγω του όγκου του νερού, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ ενδεικτική ήταν η εικόνα στην οδό Κοροπούλη όπου τα νερά παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα έτρεξαν  να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από 17 Μαΐου λειτουργίες με συμμετοχή πιστών

Παρέμβαση του Συλλόγου Βαρέας για πρόσβαση ΑμεΑ στην παραλία

Αιτήσεις για εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμού Ν.Π. Δήμου Μεγαρέων