Πολιτισμός Σημαντικότερα

Αισχύλεια 2018: Πρόβα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η Ελευσίνα υποδέχεται τη φετινή 44η διοργάνωση των Αισχυλείων από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο του 2018

 

Από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς, τα Αισχύλεια κατόρθωσαν να γίνουν ένας από τους πιο ενδιαφέροντες πόλους έλξης θεατών κατά τη θερινή περίοδο. Η Ελευσίνα κάθε χρόνο με μια νέα εικαστική εγκατάσταση στο χώρο του εμβληματικού Ελαιουργείου και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής και ποιότητας παρασύρει τον θεατή στην Ελευσίνα, μια πόλη με μεγάλο παρελθόν και εξακολουθητικά ενδιαφέρον παρόν. Με τον μελλοντικό ορίζοντα προς την «Ελευσίνα Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021» ανοιχτό στις προκλήσεις η Ελευσίνα υποδέχεται τη φετινή 44η διοργάνωση των Αισχυλείων από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο του 2018.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2018 φιγουράρουν σημαντικοί τραγουδιστές και συνθέτες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Γιώργο Μεράντζα και τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Στέφανος Κορκολής, ο Χρήστος Θηβαίος με τη Μαρία Παπαγεωργίου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Φοίβος Δεληβοριάς με τη Μαρίνα Σάττι κ.ά.

Επίσης παραστάσεις που αναμένεται να συζητηθούν το φετινό καλοκαίρι, όπως ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριτζήλα, ο Ορέστης του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, ο Αγαμέμνονας του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη, με τον Λάκη Λαζόπουλο, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου κ.α.

Μοναδική και ειδικά δημιουργημένη για το Παλαιό Ελαιουργείο, είναι η εικαστική εγκατάσταση Τιτανομαχία πέτρες και κόκκαλα από τη Μαρία Παπαδημητρίου, μια παραγωγή της Ελευσίνα 2021, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια.

αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και πληροφορίες εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H αγορά του βιβλίου ανθίζει μέσα στην Κρίση

Εκτάκτως αναβολή συνέντευξης του Γρ. Σταμούλη

«Τα μυστικά του ηλιοβασιλέματος»

Aleka Stamatiadi