Πολιτική

Προειδοποίηση Μητσοτάκη: Οι εκλογές θα μας οδηγήσουν εκτός ευρώ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχετικά με την οποία εξέδωσε και ανακοίνωση όπου εκφέρει απόψεις σχετικά με το πολιτικό σκηνικό.

Ευρύτερες συναινέσεις με στόχο την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την αποτροπή των πρόωρων εκλογών που θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια ζητά με ανακοίνωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο η ανακοινωση του πρώην Πρωθυπουργού, δεν αφήνει αμφιβολία για όσα είπε προς τον, κατά Καμμένο, «πολιτικό του τέκνο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, «η άποψη που διατύπωσα ήταν κατηγορηματική, πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ».

«Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας, απευθυνόμενος προς πολλούς αποδέκτες, ότι «όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος. Το οφείλουμε προς το λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε με δηλώσεις του αμετακίνητος στη θέση του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

«Οι εκλογές είναι μονόδρομος. Δεν θα δώσουμε το φιλί της ζωής στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο», ανέφερε ο κ. Καμμένος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο για εξεύρεση λύσης πριν από τις εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης μού ζήτησε να βρεθεί μία λύση συναίνεσης, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μπορέσουν να έχουν μια εθνική πολιτική για να διαπραγματευτούν. Τού απάντησα ότι μια εθνική λύση μπορεί να υπάρξει μετά τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος πρόσθεσε ότι συναντιέται με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από το 1991.

«Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για την πατρίδα η εμπειρία του είναι πολύτιμη. Ανησυχεί για την κατάσταση στη χώρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ξεκαθαρίζοντας τέλος ότι «δεν τού ζητήθηκε να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“30 φορές πάνω πληρώνουμε τα σκουπίδια”

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Πρώτος ο Μεϊμαράκης, δεύτερος ο Μητσοτάκης

Ήρθε ο κλαδοτεμαχιστής στο Δήμο